Binnenkort zes digitale minimusea in de Dordogne

Zes gemeenten zijn door le ministère de la Culture gekozen voor het hosten van een “Micro-Folie”, een innovatieve lokale culturele voorziening.
Dan gaat het om Brantôme-en-Périgord, Bastides Dordogne Périgord, Mussidan, Neuvic-sur-l’Isle, de agglomeratie Bergerac, Eymet geassocieerd met Issigeac…

Maar, wat is een Micro-Folie?
Ondersteund door de staat, onder toezicht van le ministère de la Culture en begeleid door La Villette (coördineert dit project), bestaat het Micro-Folie-systeem uit de integratie van een digitaal museum in het hart van een reeds bestaande faciliteit. Het is een digitaal museum (media-bibliotheek, cultureel en sociaal centrum, winkelcentrum, dorpshuis, gemeentehuis, winkel, enz.), waarmee u meesterwerken kunt ontdekken die in zeer hoge resolutie zijn gescand. Een groot scherm, tablets en geluidsinstallatie maken het mogelijk om alle artistieke vormen te laten zien. Deze culturele en lokale platforms, die zo dicht mogelijk bij de bewoners zijn ingericht, zijn instrumenten ten dienste van het kunstonderwijs, legt le ministère de la Culture uit. Tegen het einde van 2023 zouden 100 Micro-Folies in Nouvelle-Aquitanië moeten zijn gecreëerd.