ADMR
De website van ADMR begint met de spreuk: “WIJ MAKEN UW LEVEN GEMAKKELIJKER”. Dat belooft veel, maar wat doet ADMR?
ADMR (Aide à Domicile en Milieu Rural) biedt een breed assortiment met persoonlijke services voor alle behoeften. ADMR-medewerkers en vrijwilligers staan klaar om de oplossing te vinden die bij u past. U kunt een beroep op hun doen als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft om onder allerlei omstandigheden zelfstandig thuis te kunnen blijven functioneren. Zij zijn sinds 1980 ook gevestigd in de Dordogne. Er zijn 2.700 lokale afdelingen die bestaan uit vrijwilligers en betaalde krachten. Vorig jaar hebben 720.000 mensen gebruik gemaakt van hun diensten. Als u op de site https://www.admr.org/ uw postcode invult, kunt u direct zien in welke plaats een afdeling van ADMR bij u in de buurt gevestigd is. ADMR is een landelijke organisatie, die zich aanvankelijk toelegde op de ‘thuiszorg’ voor ouderen en gehandicapten, maar het takenpakket is uitgebreid met bijvoorbeeld maaltijdverstrekking, maar ook kinderopvang. De ADMR luistert naar u en begeleidt u, afhankelijk van uw behoeften:
1. Gespecialiseerde hulp voor ouderen, mensen met een handicap en voor wie thuiskomt na een ziekenhuisopname. U moet dan denken aan dag- en nachtzorg, begeleid vervoer, hulp voor mantelzorgers, maaltijdbezorging, administratieve hulp en video-assistentie.
2. Thuishulp voor iedereen die dat nodig heeft als ondersteuning in het dagelijks leven.
Dan moet u denken aan schoonmaken, strijken, kleine tuin of doe-het-zelfklussen, administratieve hulp ed.
3. Gezinshulp: kinderopvang thuis of in crèches, micro-crèche, kleuterschool, kinderdagverblijven, en maatschappelijke ondersteuning bij opvoeding en gezinsproblemen.
4. Gezondheidszorg en begeleiding bij thuisverpleging (SSIAD), verpleegcentra (CSI), thuisziekenhuisopname (HAD) en bv gespecialiseerde Alzheimer teams.
De hulp kan dus heel divers zijn; vrijetijdsbesteding, oplossing zoeken voor tijdelijke huisvestingsproblemen, hulp en begeleiding thuis, begeleid transport, hulp aan mantelzorgers, levering van maaltijden thuis, boodschappenservice, hulp met huishoudelijk werk, klein tuinonderhoud etc. etc.
Sinds 2002 vallen de activiteiten van de ADMR onder de APA, de algemene ouderenwet. Allerlei wetgeving en strategieën worden er ontwikkeld die er allemaal op gericht op het zo lang mogelijk zelfstandig blijven van ouderen, gehandicapten en anderen die tijdelijke ondersteuning thuis nodig hebben. Tegelijkertijd richt het zich op de bestrijding van het isolement bij vooral ouderen.
Mocht u van hun diensten gebruik willen maken dan kunt u via de site hulp aanvragen en een offerte laten maken. De kosten die dat met zich meebrengt zijn afhankelijk van tal van factoren. Het is dus onmogelijk om hier een indicatie van de kosten te geven. Deze kosten kunnen onder bepaalde voorwaarden gedeeltelijk worden gefinancierd door sociale organisaties of u kunt profiteren van een korting of een belastingvermindering van de betaalde bedragen.
Bron:www.admr.org