Enkele interessante links

Frankrijk in nederland/Franse Ambassade in Den Haag

U kunt veel informatie vinden op de site van de Franse ambassade in Den Haag. De site is te vinden op https://nl.ambafrance.org/ of klik hier

Service-public.fr

Heeft u wel eens gekeken op de site van de Franse overheid. Op de site staat heel veel informatie.
U kunt de site vinden op www.service-public.fr of klik hier

Rijksoverheid

Op Rijksoverheid.nl informeren ministeries u over wetten en regels van het Rijk. De website Rijksoverheid.nl is de gezamenlijke website van de 12 ministeries. Ministeries houden zich onder andere bezig met wetsvoorstellen, regels en beleidsplannen maken. Op Rijksoverheid.nl informeren we u hierover. Wij kondigen bijvoorbeeld aan als een belangrijk wetsvoorstel naar de Tweede Kamer is gestuurd. En als de wet is aangenomen, leggen we op Rijksoverheid.nl uit wat de wet voor u betekent. Klik hier voor meer informatie.

Nederland Wereldwijd (Koninkrijk der Nederlanden)

Voor Nederlanders die wonen, werken en reizen in het buitenland: kijk op www.nederlandwereldwijd.nl of klik hier

Lotgenoten

Heeft u wel eens gekeken op de site van “onze buren” lotgenoten.fr? De lotgenoten hebben namelijk een hele leuke en informatieve site met heel veel goede info.
U kunt de site vinden op www.lotgenoten.fr of klik hier

Snbn (SNBN Stichting Nederlanders Buiten Nederland)

De SNBN behartigt de belangen van alle Nederlanders (naar schatting ruim 1 miljoen) die buiten Nederland wonen.
Kijk voor meer info op www.nederlandersbuitennederland.nl/ of klik hier

fanf

De FANF, de Federatie van Nederlandse verenigingen in Frankrijk. In 1998 werd de FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France) door enkele bestaande Nederlandse verenigingen opgericht. Er was behoefte ontstaan aan meer informatie op administratief vlak en aan een organisatie die de belangen van Nederlanders in Frankrijk behartigt. Dit betreft: zorg- en ziektekostenverzekeringen, bejaardenzorg, maar ook onderwerpen als bilaterale- en multilaterale pensioenrechten, onderwijszaken, fiscaliteit en wet- en regelgeving. Klik hier voor info.

Stichting GOED (Grenzeloos Onder Eén Dak)

Het doel van de Stichting GOED (Grenzeloos Onder Eén Dak) is om als koepel, middels verbinden en samenwerken, brede steun te verwerven voor het behartigen van de belangen van Nederlanders in het buitenland en Stichting Goed wil tevens de land- of regionaal gerichte Nederlandse verenigingen, stichtingen, clubs of online communities in het buitenland verenigen onder één dak.
Voor meer info: https://www.stichtinggoed.nl/ of klik hier

ANEAS (Association Néerlandaise d’Entr’Aide Sociale)

ANEAS (Association Néerlandaise d’Entr’Aide Sociale) is een Nederlandse Vereniging voor Onderlinge Hulpverlening.
Aneas is er voor degenen die voor zichzelf hulp zoeken of voor vrienden of familieleden die hiertoe niet in staat zouden zijn.
U kunt de site vinden op http://www.aneas.fr/nl/ of klik hier

nederlanders.fr

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk. Klik hier voor meer informatie.