het mysterie van het klooster van cadouin

Een verhaal dat ons 80 jaar terug in de tijd brengt in het dorp Cadouin in de Périgord. Op dat moment werd het klooster getroffen door mysterieuze gebeurtenissen.
De nonnen verwelkomden regelmatig jonge vrouwen, waaronder in 1940 Jeannette, 20 jaar oud.
In een gebouw ernaast bevindt zich een verpleeghuis voor bejaarden.

Op een dag organiseren drie vrouwen die in dit verpleeghuis wonen een seance om contact op te nemen met de overleden echtgenoot van één van hen. Op dat moment wordt een geest vrijgegeven. Een paar dagen later ging Jeannette naar de drie vrouwen. De geest besluit het lichaam van de jonge vrouw te betreden. Ze was vanaf dat moment bezeten door de duivel.

Ondenkbare gebeurtenissen doen zich voor en doorbreken de rust van het klooster: allerlei geluiden zijn te horen en diverse vernielingen vinden plaats.
Als Jeannette aan tafel zit, klopt ze eronder! Haar schoenen verlaten haar voeten en lopen helemaal alleen.

Het is niet alleen de verbeelding van de nonnen of Jeannette, want zelfs de gendarmes zijn getuige: ze kwamen en plotseling valt het beeld van de Maagd van de tafel om op hen te komen stampen. Dan worden ze terug naar de deur geduwd.
Ook arme Jeannette zal de potten en pannen uit de keuken zonder uitleg uit de schappen hebben zien komen. Het is tijd om actie te ondernemen om deze ongelukkige persoon te redden!

Jeannette werd naar het huis van de bisschop in Périgueux gebracht.
Terwijl de nonnen met de bisschop gingen praten, wachtte zij in de gang. Flessen beginnen te bewegen. Toen de bisschop dit zag, zei hij dat de duivel moest worden uitgedreven. Jeannette is vervolgens naar Lourdes vertrokken.

Ze zal nooit meer een voet zetten in het klooster van Cadouin, dat eindelijk zijn rust heeft herwonnen.
Sinds die tijd heeft het klooster in het dorp de bijnaam ‘ le Couvent du Diable” (Duivelsklooster) gekregen.

Dit verhaal is waar voor de mensen die het hebben meegemaakt.

Kent u ook dergelijke mysteries? Wij zijn reuze benieuwd naar uw verhaal en wij hopen dat wij binnenkort uw verhaal mogen plaatsen.

Dus: laat het ons weten.

Bron: Flavien Groyer/ France Bleu Périgord