Denkt u wel eens na over een pan? Wij eerlijk gezegd tot voor kort niet, maar wij zijn nu op zoek naar een goede pan. Als je je dan gaat oriënteren op internet, kom je eigenlijk steeds hetzelfde merk tegen: LE CREUSET
Wij willen niet weer dezelfde fout maken door een pan te kopen waar je later toch weer spijt van krijgt: of je brandt je handen bij het afgieten van de pan, of afgieten is helemaal niet mogelijk of de pan kookt gewoon niet fijn of gedoe met de deksel. Er zijn nog wel meer redenen te bedenken.
De vraag is dus: waaraan moet een goede pan voldoen? Hij moet lang meegaan natuurlijk, maar bovenal moet de pan goed bakken cq koken. Wij horen veel mensen zeggen: Nou, in Frankrijk hebben ze er eentje. Over de hele wereld bekend, beroemd en berucht in diverse kleuren en gemaakt van gietijzer: dus ideale spreding van warmte, geliefd bij vriend en vijand:

Le Creuset.

Le Creuset is een Frans bedrijf, vooral bekend om zijn geëmailleerde gietijzeren braadpannen. Het bedrijf werd in 1925 opgericht door twee Belgen. De kleur “vulkanisch oranje”, mogelijk gemaakt door de nieuwe emailleringstechnieken in felle kleuren, werd vanaf de eerste producties in de praktijk gebracht en wilde de intense oranje tint van het gietijzer in een creuset (smeltkroes) imiteren.
Elke braad-/stoofpan is uniek. De pannen van Le Creuset zijn hoogwaardig en smaakvol en beantwoorden aan de eis voor kwaliteit, elegantie en gebruiksgemak.Le Creuset stelt er een eer in om producten te ontwerpen die zo ‘van de keuken naar de tafel’ kunnen.
Le Creuset werd overigens in 1988 gekocht door Paul Van Zuydam, een Britse industrieel van Zuid-Afrikaanse afkomst.
De prijs is overigens wel iets om over na te denken, want de pannen van Le Creuset zijn behoorlijk duur, maar schijnen het wel waard te zijn. Wij gaan er nog even goed over nadenken en houden u op de hoogte. Wij horen graag alle eventuele positieve of negatieve ervaringen.

LE CREUSET