praktische informatie uit nieuwsbrief nummer 6

Heeft u ook gehoord of gelezen dat er programmaatjes/apps bestaan voor smartphones die kunnen helpen met het vertalen van woorden of zinnen wanneer je bijvoorbeeld bij de dokter bent. Een daarvan is de (gratis) app “Speak to Voice Translator”.
Je stelt na het downloaden van de app de 2 gewenste talen in. Zeg of schrijf het woord/de woorden of een hele zin; je ziet daarna direct op het scherm de vertaling die je dan vervolgens kan laten lezen. Helaas met advertenties! Dit is dus niet de enige app die dit kan, maar deze heb ik geprobeerd en werkt goed. Altijd handig! Voor meer info klik hier

De aankondiging van premier Edouard Philippe dat de lokale autoriteiten eigen snelheidslimieten kunnen instellen, wordt voorzichtig welkom geheten. Het besluit van de regering om de snelheidsbeperkingen op departementale wegen in Frankrijk te versoepelen is door de leiders van de lokale overheden voorzichtig verwelkomd. Germinal Peiro, voorzitter van de departementale raad van de Dordogne, was een van degenen die het nieuws toejuichte. Hij zei dat de maximumsnelheden op ‘iets meer dan 20%’ van de 5.000 km secundaire wegen in het departement zo snel mogelijk zullen terugkeren naar 90 km/uur.

Bron: The Connexion

Wist u dat de Dordogne uitgeroepen is tot één van National Geographic’s top vijf van meest interessante bestemmingen ter wereld voor een bezoek in 2019? Dit vanwege de “pittoreske en historische” bezienswaardigheden en cultuur. De Dordogne is de moeite waard om te bezoeken vanwege de “kenmerkende schoonheid, de prehistorische grotten, de sprookjeskastelen en de prachtige natuur. De vriendelijkheid, vrijgevigheid en authenticiteit van de inwoners van de Dordogne hebben de regio geholpen om de ranglijst te verhogen, evenals het goede eten, de geschiedenis en de mix van talen en dialecten. De Dordogne werd verslagen door Mexico City, de Peruaanse Amazone, de berg Fanjingshan in China en Dakar in Senegal. Mooi toch?


Bron: The Connexion

Onherkenbare auto’s met een snelheidscamera (geëxploiteerd door particuliere bedrijven) worden in 3 nieuwe regio’s (Bretagne, Centre-Val de Loire en Pays de la Loire) ingezet. Zij registreerden nu al meer dan 12.000 snelheidsovertredingen in een jaar tijd! De proef in Normandië was een groot succes.

Bron: The Connexion