Rechtstreekse buslijn van Den Haag naar luchthaven The Hague Airport

Haagse reizigers die vanaf Rotterdam The Hague Airport een vlucht hebben geboekt, kunnen vanaf volgende week rechtstreeks per lijnbus naar de luchthaven!
De nieuwe streekvervoerder in de regio Haaglanden EBS opent vanaf 25 augustus een lijndienst tussen Den Haag Leyenburg en het Rotterdams-Haagse vliegveld. Deze lijn 37 rijdt elk half uur en stopt ook bij verschillende haltes in Delft. Tot dusver zijn reizigers vanuit Den Haag altijd aangewezen op bus-, tram-, trein- en metroritten waarbij minimaal een keer moet worden overgestapt. Nieuw in de dienstregeling is voorts een verbinding tussen Wassenaar en Voorschoten (lijn 42).
EBS is een van oorsprong Israëlisch busbedrijf dat sinds 2011 actief is op de Nederlandse markt. Het bedrijf is al actief in Noord-Holland en de regio’s Voorne-Putten en Rozenburg. Vorig jaar gunde de Metropoolregio Rotterdam Den Haag EBS de concessie om tot en met december 2030 het streekvervoer voor haar rekening te nemen.

CONNEXXION
De huidige lijnen van Connexxion vormen de basis voor het lijnennet van EBS. Ook de chauffeurs van Connexxion gaan over naar de nieuwe vervoerder. Wel krijgen ze een ander uniform.

EBS verzorgt ook de stadsdiensten in Delft en Zoetermeer. Vanaf de start worden daar elektrische bussen ingezet. Op de streeklijnen gaan nieuwe groengas-hybride bussen rijden. Nieuw is dat alle zitplaatsen in de bussen zijn voorzien van een USB-aansluiting.
Op de website van het bedrijf kunnen inwoners van de regio probeerkaartjes aanvragen voor een dagje gratis reizen.

Bron: AD