wilde dieren in de steden?

Hert in de stad

Hert aan het baden

Herten in Boissy

De wereldwijde lockdown houdt de mensen de laatste maanden binnen. Waarschijnlijk daardoor durven de wilde dieren zich nu gemakkelijker te vertonen op die plaatsen waar zij zich anders overdag nooit zouden laten zien. We dénken nu dat er meer dieren in de stad komen, maar dat betekent niet dat dat ook zo is.
Voorheen waren ze waarschijnlijk ook aanwezig, maar slopen ze ‘s nachts rond op zoek naar eten. Vrijwel onzichtbaar dus voor ons, de mensen.
Dat is nu anders. Door het telewerken is het uiteraard veel rustiger op straat. Woon-werkverkeer is grotendeels weggevallen. Misschien zien wij ze ook meer omdat wij nu meer thuis zijn en misschien daardoor tijd hebben om er op te letten of misschien maken wij er nu juist wel tijd voor vrij en letten wij bewust meer op onze omgeving. Daar tegenover staat juist dat de mensen nu meer behoefte hebben om er even op uit te trekken om de vrije natuur in te gaan. Op die plekken waar het normaal redelijk rustig is voor de dieren, komen nu juist weer veel meer mensen! Die beelden waren ook op de televisie te zien. Veel bossen werden juist druk bezocht. Men dacht waarschijnlijk de stilte op te zoeken, maar niets was minder waar! Maar dringend advies is nu wel: lekker de natuur in is natuurlijk prima, maar blijf op de paden!

Herten, wilde zwijnen, geiten, apen, pauwen enz schijn je nu op plaatsen te zien waar je ze normaal gesproken nooit zou zien.
Ik zeg bewust schijn, want ik weet niet of al die verhalen over de wilde dieren die nu verschijnen wel allemaal waar zijn. Ik ben ook bang voor overdreven berichten of misschien zelfs wel “fake news”.
Het is heel gebruikelijk om in Thailand apen te zien lopen (dat hoorde ik van onze zoon). Normaal gesproken worden de apen gevoerd door de toeristen, maar omdat er nu vrijwel geen toeristen zijn, rennen veel apen over de straten om te vechten voor hun eten. Wilde zwijnen in de straten van Parijs?
Of het verhaal van een poema die gezien zou zijn in Santiago? Is dat echt zo? Alle foto’s en filmpjes zien er echt uit, maar ja……..
Weet u het antwoord?