Éoliennes en Dordogne (Windturbines): het project Verteillac-Cherval wordt stopgezet

Update juni 2021:

54 landelijke burgemeesters ondertekenen een manifest tegen windenergie

Voor de ondertekenaars is het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat de staat de oppositie van gekozen functionarissen en burgers negeert. De 54 burgemeesters van het platteland – voornamelijk uit de Dordogne, Gironde en Charente – betreuren de zinloosheid van de raadpleging van gekozen functionarissen en burgers.

We hebben over dit onderwerp al eerder geschreven. Om direct naar het artikel te gaan klik hier.

In 2020 werd een openbaar onderzoek gestart om de mening te verzamelen van de inwoners van 12 gemeenten die getroffen zijn door het bouwproject van vier windturbines in Vertaillac en Cherval, in de Dordogne. De promotor heeft “de handdoek in de ring gegooid”.
In Vertaillac en Cherval zouden vier windturbines van 120 meter worden geplaatst. Tussen 6 oktober en 12 november werd een openbaar onderzoek opgestart (in 2017 was er al een negatief advies over dit project). Volgens de groep van verenigingen Forces Périgord bedroeg ​​het afwijzingspercentage 95% aan het einde van deze raadpleging en 82% ongunstige meningen voor een ander project in de Dordogne.
De twaalf Périgordverenigingen die in het departement strijden tegen deze projecten “zijn blij met het vertrek van de promotor van het windpark”. Het collectief Forces Périgord, dat uit onder andere 10 verenigingen bestaat, is van mening dat windenergie “ongeschikt” is voor het departement. Zij baseren hun mening op de resultaten van openbare onderzoeken, met name een in Milhac-de-Nontron. Ook voor het Milhac-de-Nontron-project stond tot 15 december een consultatie open, 82% van de uitgebrachte adviezen was ongunstig. De tegenstand van de lokale belanghebbenden en bevolking is groot.
Hoe nu verder?

Print Friendly, PDF & Email