Overheid

Gemeenten in de Dordogne getroffen door droogte en overstromingen

Auriac-du-Périgord, Bachellerie (La), Beauregard-de-Terrasson, Biras, Boulazac Isle Manoire, Brantôme en Périgord, Chantérac, Connezac, Gardonne, Grignols, Ménesplet, Moulin-Neuf, Nastringues, Nontron Négrondes,Saint-André-de-Double, Saint-Félix-de-Bourdeilles, Saint-Germain-des-Prés, Saint-Méard-de-Gurçon, Saint-Médard-de-Mussidan, Saint-Michel-de-Double, Saussignac, Segonzac, Siorac-de-Ribérac, Thiviers, Val de Louyre et Caudeau, Vanxains, Vélines zijn gemeenten waarvan is erkend dat ze zich in een staat van natuurramp bevinden wat betreft landbewegingen na droogte en rehydratatie van de bodem die plaatsvond tussen 1 juli en 30 september 2022 in de Dordogne. Tot nu toe zijn 151 gemeenten in de Dordogne erkend als natuurramp als gevolg van differentiële bodembeweging door droogte en rehydratatie van de bodem. Het interministerieel besluit van 26 september 2023 werd op vrijdag 20 oktober 2023 in het Staatsblad gepubliceerd. Tien gevallen zijn nog in onderzoek. Dit besluit is een aanvulling op de besluiten die zijn gepubliceerd in de Staatsbladen van 8 en 14 september 2023, waarin 117 gemeenten in de Périgord worden erkend als getroffen door een natuurramp als gevolg van differentiële bodembewegingen door droogte en rehydratatie van de bodem tussen 1 januari en 31 december 2022.

Vanaf de datum van publicatie in het Publicatieblad hebben burgers dertig dagen de tijd om een raming van hun verliezen bij hun verzekeringsmaatschappij in te dienen.

Bovendien werd erkend dat zeven gemeenten zich in een staat van natuurramp bevonden vanwege de overstromingen en modderstromen die tussen 22 mei en 9 juli 2023 in de Dordogne plaatsvonden: dit zijn Augignac, Coux-et-Bigaroque-Mouzens en Nanthiat. Saint-Léon-d’Issigeac, Saint-Sulpice-d’Excideuil en Saint-Victor. Het interministerieel besluit van 18 september 2023 werd op vrijdag 20 oktober 2023 in het Staatsblad gepubliceerd. Ook hier hebben burgers 30 dagen de tijd om de procedures af te ronden.