NIEUWS

Is het echt de ING die mij belt? Check het gesprek!

U wordt gebeld door iemand die zegt van ING te zijn. En die vertelt u dat er iets mis is met uw geld, uw rekening of uw betaalpas. Dan wilt u wel zeker weten dat u de ING bijvoorbeeld aan de lijn heeft en geen oplichter. ING heeft daar vanaf 16 april een oplossing voor in de ING-app. Met de nieuwe functie “Check het Gesprek” kunnen klanten direct checken of een beller die namens ING contact opneemt, ook daadwerkelijk een ING-medewerker is. Als u de nieuwste versie van de app geïnstalleerd heeft, dan kunt u dit direct in de app controleren met “Check het Gesprek”. Hoe dat werkt? Dat leest u hieronder.

Zo werkt “Check het Gesprek”

U checkt het gesprek als volgt:

  1. Open de Mobiel Bankieren App. Als u op uw mobiel wordt gebeld, klikt u op het icoon van de luidspreker zodat de beller verstaanbaar blijft. Wordt u op uw vaste lijn gebeld? Dan gaat u op uw mobiele telefoon of tablet naar de app.
  2. Onderaan het startscherm van de app ziet u de knop “Belt ING”? “Check het Gesprek”. Daar drukt u op.
  3. In het volgende scherm vult u uw eigen telefoonnummer in; dus het nummer waarop u gebeld wordt.
  4. ING kan direct controleren of er iemand vanuit ING naar uw nummer belt:
    • als u echt een medewerker van ING aan de lijn heeft, staat in het scherm met wie u spreekt of vanuit welke afdeling er wordt gebeld. Via de groene balk bovenaan kunt u weer terug naar het gesprek.
    • als u een oplichter aan de lijn heeft, staat in het scherm dat u niet met iemand van ING belt. Ga via de groene balk bovenaan terug naar het gesprek en hang meteen op, zonder nog met de beller te praten.
  5. Bel de ING Alarmlijn via de knop in het scherm van de app (of via 020 22 888 00) en vertel wat er is gebeurd.

Ophangen is ook OK

Lukt het niet om de app te openen terwijl u aan het bellen bent? Hang dan gewoon direct op en bel de Alarmlijn. Een échte ING-medewerker vindt dat geen probleem.

U kunt de Alarmlijn vanuit de app bellen (via de Serviceknop onderaan het scherm,) of gewoon telefonisch via + 31 (0)20 22 888 00. De Alarmlijn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.