les douches à l'italienne

Inloopdouches worden in 2021 verplicht in nieuwe woningen

De Italiaanse douche, oftewel inloopdouche, veel mensen dromen er van, maar……. in 2021 moeten de douches die in nieuwe woningen worden geplaatst, inloopdouches zijn (“les Douches à l’Italienne”).
Deze maatregel van Le Ministère du Logement (Ministerie van Volkshuisvesting), is gepubliceerd in het Publicatieblad van 17 september 2020 van Service Public. Deze maatregel heeft tot doel de badkamers van deze woningen toegankelijker te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze douches zonder drempel zijn in feite gemakkelijker te gebruiken voor ouderen of mensen met een handicap.
Deze maatregel verbiedt natuurlijk niet de badkuip, maar in dit geval zal de badkamer zo moeten worden ontworpen dat deze gemakkelijk kan worden vervangen door dit type douche, om tegemoet te komen aan de behoeften van ouderen of mensen met een handicap.

De verplichting van een badkamer met een inloopdouche voor nieuwe woningen zal worden opgelegd :

  • vanaf 1 januari 2021 en geldt voor gelijkvloerse appartementen en vrijstaande woningen in woonwijken of bestemd voor de verhuur.
  • Zal op 1 juli 2021 worden uitgebreid naar alle appartementen met een lift.

Wanneer een woning meerdere badkamers heeft, moet ten minste één daarvan voorzien zijn van een toegankelijke doucheruimte.

Kijk voor meer info:
Service-public.fr of klik hier