les faux bitumeurs

Attention: arnaque: en Dordogne. Les faux bitumeurs sont de retour (Pas op, oplichterij: in de Dordogne zijn nep asfalteerders)

De gendarmerie en de politie slaan alarm. Oplichters bieden aan om opritten te asfalteren, maar het uiteindelijke resultaat is erg slecht of zelfs niet af.
Het is een inmiddels bekende zwendel die regelmatig opduikt. De aanwezigheid van nep-asfalteerders wordt opnieuw gemeld in de Dordogne.
Wat zijn de feiten? Mensen doen zich voor als arbeiders op een bouwplaats. Ze komen naar de huizen van particulieren of bedrijven en leggen uit dat ze klaar zijn met het asfalteren van een naburige plaats. Maar ze hebben nog materiaal over om nog een klus te doen. Tegen een zeer concurrerende prijs bieden ze asfalt aan voor uw huis.
Het probleem is dat de prestaties niet erg serieus zijn: het asfalt is van slechte kwaliteit en heeft de neiging los te komen nadat het geregend heeft. Soms is de klus niet eens klaar. In geval van een geschil nemen zij hun toevlucht tot bedreigingen of intimidatie. Hun acties verstoren regelmatig de openbare orde.
In de Dordogne roepen de politie en de gendarmerie op tot waakzaamheid na aangifte van zaken begin maart. De oplichters zouden een Iers accent hebben. De politie raadt aan om niet toe te geven aan intimidatie om van hun diensten gebruik te maken en dus te weigeren.

U kunt contact opnemen met 17 om dit soort gedrag te melden.
De laatste keer dat “faux bitumeurs” in de Périgord rondtrokken was in 2019, maar tussen februari en begin maart 2021 werden soortgelijke incidenten ook al gemeld in naburige departementen.