Mes démarches

De meeste administratieve procedures verlopen nu via internet. Naar een kantoor, loket of prefectuur gaan hoeft dus niet meer.
Op de site www.demarches.interieur.gouv.fr staan ​​de meest voorkomende procedures op het gebied van officiële documenten (identiteitskaart, paspoort, wijziging burgerlijke staat of bedrijfsnaam, inschrijving op de kiezerslijst, kentekenbewijs (carte grise), rijbewijs, gebruikt voertuig of bromfiets registreren, klachten). Deze site is gemaakt om gebruikers te helpen met de administratieve procedures: “L’État simplifie mes démarches – mes démarches à portée de clic!”.

Via deze site kunt u ook diverse Cerfa-formulieren downloaden. Heeft u toch nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier, dan kunt u ook op deze site diverse contactadressen vinden waar u terecht kunt met uw vragen of hulp kunt vragen bij het invullen van het formulier.

Voor een carte grise bijvoorbeeld hoeft u dus niet naar een balie te gaan bij:

  • een verzoek om een duplicaat in geval van verlies, diefstal of beschadiging
  • een verzoek tot adreswijziging
  • een verzoek tot verandering van eigenaar
  • een verklaring van overdracht van een voertuig

U kunt de benodigde informatie vinden op de site:
https://immatriculation.ants.gouv.fr

Ga vervolgens naar de betreffende rubriek en volg de diverse stappen die nodig zijn om de procedure te voltooien. Op deze site staan ook YouTube filmpjes die de te volgen procedures duidelijk uitleggen.