Télépéage (Tolheffing)

Hoe werkt het?

De elektronische tolbetaling is een snel betaalmiddel op de snelweg met behulp van een elektronische “kastje” en een badge die in het voertuig is geïnstalleerd. Het is een kastje dat communiceert met een ontvanger geplaatst op de slagboom van de tolpoort die, zodra de gebruiker geïdentificeerd is, automatisch zal openen. De prijs van elke tol wordt geregistreerd en later aan de gebruiker gefactureerd.

Het belangrijkste voordeel van elektronische tolheffing is de doorgang door tolstations te vergemakkelijken, dankzij speciale rijstroken waar u soms zelfs met verminderde snelheid kunt passeren zonder te stoppen. Nooit meer in de rij staan of zoeken naar uw portemonnee. Elektronische tolheffing bespaart u altijd kostbare tijd!
De badge is geldig op alle Franse snelwegen. De elektronische badge wordt na het afsluiten van een abonnement verstrekt door een van de uitgevende bedrijven, lid van de ASFA (Association des Sociétés Françaises d’Autoroute).
Het is mogelijk om u te abonneren op een elektronische tolheffing van Liber-T bij een van de tientallen uitgevende bedrijven. Elk bedrijf kan verschillende maandelijkse of jaarlijkse abonnementen en kortingen aanbieden met verschillende voorwaarden en prijzen.

Elke passage door een tol wordt geregistreerd en u ontvangt regelmatig een factuur met een overzicht van al uw ritten en het te betalen bedrag, inclusief de kosten van de tol en de abonnementskosten. Het abonnement kan alleen worden betaald voor de maanden dat u de autosnelweg gebruikt of voor het hele jaar, en het bedrijf kan kortingen op de tolheffing op bepaalde delen van autosnelwegen bieden. Voor caravans, auto’s met dakkoffer en campers kunnen andere regels gelden.

Er zijn dus 3 hoofdsoorten abonnementen: Maandelijks (Mensuel), jaarlijks (Annuel) en kortingen (A-Reductie).

Hoe kiest u het juiste elektronische tolaanbod?

Maandaanbiedingen worden alleen in rekening gebracht als u minimaal één keer per maand een tolpoortje passeert, ideaal als u slechts af en toe op de snelweg rijdt.
Jaaraanbiedingen bieden een geweldig tarief en zijn meestal goedkoper dan een maandaanbieding wanneer u elke maand de snelweg neemt.
De aanbiedingen zijn zeer gevarieerd en zorgen voor aanzienlijke besparingen op de tolkosten als u regelmatig een bepaalde rit op hetzelfde deel van de snelweg maakt.

Gebruik onderstaande prijsvergelijker om de elektronische tolbadge te vinden die het beste bij uw behoeften past en tegen de beste prijs.

Bip&Go
Er zijn veel aanbieders van abonnementen (badges) voor télépéage. Een voorbeeld is Bip&Go, een 100% dochteronderneming van de Sanef-groep. Zij zijn op dit moment een van de leiders in de distributie van elektronische tolabonnementen van Liber-t (1,5 miljoen abonnementen op automatische tolbetaling).
De elektronische tolbadges van Bip&Go kunnen gebruikt worden in 4 landen, namelijk in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en op 800 parkeergelegenheden.
Andere aanbieders zijn bijvoorbeeld Cofiroute, Ulys en ASF.
U kunt hier meer informatie vinden (de website is ook in het Nederlands!)