DIGID en Rijbewijs

DigiD app is recentelijk aangepast

Na het videobellen voor DigiD activatie is er meer goed nieuws te melden. Het heeft even geduurd (ruim 2 jaar) maar de ID-check functie in de DigiD app werkt nu voor alle paspoorten. Het was voorheen niet mogelijk om met een in het buitenland (grensgemeenten en ambassades) uitgegeven paspoort een ID-check uit te voeren.
De ID-check wordt o.a. toegepast wanneer men een telefoonnummer wil wijzigen of toevoegen aan DigiD. Hoewel er nog wat kinderziektes zijn, is dit weer een goede stap vooruit!

Nederlands rijbewijs in het buitenland

Bent u voor bijvoorbeeld vakantie of werk tijdelijk in het buitenland? En is dit niet langer dan 8 maanden? Dan kunt u met uw Nederlands rijbewijs blijven rijden. Woont of studeert u in het buitenland? Dan krijgt u te maken met andere regels. Ook als bijvoorbeeld uw Nederlands rijbewijs verloopt.
Woont u in een Europees land, dan mag u nog een tijdje met uw Nederlands rijbewijs rijden. Hoe lang dit is, vraagt u na in het land waar u woont. Wilt u uw rijbewijs verlengen? Dit kan niet in Nederland (wel als u student bent). Wissel uw rijbewijs om in het land waar u woont. Meer informatie hierover leest u op de website van Nederland wereldwijd of klik hier.

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Frankrijk

Woont u in Frankrijk en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Frans rijbewijs. Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Frankrijk gebruiken. Verloopt uw rijbewijs? Dan kunt u uw Nederlandse rijbewijs online omwisselen voor een Frans rijbewijs. Op de website van de Franse overheid kunt u meer informatie vinden. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen. Bent u buiten Nederland en is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan mag u niet autorijden. Is dit het geval, dan kunt u hier meer informatie vinden.

Vanaf 17 maart is er een nieuwe site, van de Franse overheid, waar je rechtstreeks met vragen aangaande je rijbewijs terecht kunt, namelijk: recours.permisdeconduire.gouv.fr

Stichting GOED (Grenzeloos onder éen dak)/Nederland Wereldwijd/RDW/Service-Public.fr/Gouv.fr
Print Friendly, PDF & Email