la petite tonnelle

Wij hebben met vrienden heerlijk geluncht bij het restaurant “La Petite Tonnelle” in Beynac. Het restaurantje zat bijna helemaal vol. Wij hadden hier al eerder gegeten, maar waren dit restaurantje een beetje “vergeten”. Volkomen onterecht bleek later, want de lunch in deze unieke ambiance was weer echt heerlijk. De charme van het restaurant is ook te danken aan de inrichting en de “grotachtige omgeving”, waardoor het interieur een warme uitstraling heeft en een gezellige, vriendelijke sfeer uitademt. De (vrouwelijke) bediening was zeer vriendelijk en gastvrij.

Wij begonnen met een aperitiefje en kregen daarbij, zoals gebruikelijk in Frankrijk, een schaaltje met olijven.
Op de menukaart staan veel smaakvolle gerechten, die op artisanale wijze bereid zijn met verse streekproducten van uitstekende kwaliteit. La Petite Tonnelle serveert diverse menu’s. Wij hebben gekozen voor het menu van 24,75 euro. Een van ons vroeg of het mogelijk was om te kiezen voor een vegetarisch menu en dat was absoluut geen probleem. Voor vegetarische gerechten is het mogelijk te kiezen uit gerechten met ei, kaas of vis.
Als entree stond op het menu “Terrine de campagne à l’ancienne met chutney d’oignons aux épices douces” of “Salade de gesiers de canard, croûtons et noix”. Het vegetarische gerecht was een gebakken ei met cèpes, dat opgediend werd op een mooi opgemaakt bordje. Alle gerechten waren heerlijk en zagen er verzorgd uit.
Als hoofdgerecht “Manchons de canard confits, gratin de pommes de terre et légumes de moment” of “Filets de truite, sauce au monbazillac aux groseilles et légumes de moment”.
Het hoofdgerecht van het vegetarische menu was een heerlijke salade.
Alles zag er wederom goed verzorgd uit en de smaak was heerlijk!
We sloten de lunch af met “Gâteau aux noix et sa sauce caramel beurre salé” (of crème brûlée) en een lekker kopje koffie.
Wij hebben allemaal echt prima gegeten en een bezoekje aan dit restaurant is zeker voor herhaling vatbaar.

www.la-petite-tonnelle.fr
Rue de la Balme
24220 Beynac-et-Cazenac
0553299518
lapetitetonnelle@gmail.com