Hernieuwde kennismaking

le bistrot de la place

Wij hadden wat te vieren met hele goede lieve vrienden van ons. Zij zijn onlangs ook in de Dordogne neergestreken. Hoe leuk is dat! Dat moesten wij natuurlijk vieren met een etentje. Maar waar?

Wij waren al eens bij “Le Bistrot de la Place” geweest in Trémolat (en hebben daar toen ook al over geschreven). Daar hebben wij een paar keer heerlijk gegeten. Dus leek het ons leuk daar weer een keer naar toe te gaan, want voor hun was het nieuw en voor ons dus een hernieuwde kennismaking. Gelukkig konden wij nog een tafeltje reserveren voor 7 personen. Wij waren net op tijd want het hele restaurant zat vol.

Op de menukaart stonden diverse menu’s. Wij hebben gekozen voor een 3-gangen keuzemenu à € 35,- met een vlees- of visgerecht, maar ook een vegetarisch gerecht. Voor iedereen stond er dus wel een lekker gerecht bij. Op de kaart stond bijvoorbeeld “Terrine de Foie Gras, Chutney Miel Ananas”, “Oeuf Poché, Siphon de Topinambour, Champignons et Jus Café” en “Cassolette d’Escargots Persillés”. Wij hebben allemaal van onze gerechten gesmuld.
Als hoofdgerecht hadden wij “Magret de Canard du Périgord Rôti, Sauce Verjus” en “Risotto d’Épeautre, Petits Légumes, Copeaux de Parmesan et Roquette”. Ook deze gerechten waren erg lekker.
Als nagerecht hadden wij gekozen voor een “Assiette de Fromages” en “Dôme Croquant au Chocolat et Crème Anglaise Caramel”. Vooral dat laatste gerecht was echt super lekker en heel bijzonder. De mandjes stokbrood werden steeds “spontaan” aangevuld.
Wij namen bij het eten een heerlijke fles Pécharmant van Château de Tiregand. Nou ja, één? Natuurlijk hebben wij nog een lekker kopje koffie genomen als afsluiting.

Wij hebben heerlijk gegeten tegen een redelijke prijs. De sfeer in het restaurant was prima en het personeel was uiterst vriendelijk. Wij gaan dus zeker nog een keertje terug. Ik denk (maar ik weet het eigenlijk wel zeker) onze vrienden ook!