Le Café de Paris (Chez Ignace) Belvès

dat was daar toch lekker…..

Wat met een gezellig clubje “Medelanders” spontaan ontstond na een gezellige EAU de VIE-borrel is een beetje uitgegroeid tot een traditie.
Al enkele keren zijn wij met diegenen die daar zin in hadden op de vrijdagavond min of meer spontaan een pizza gaan eten bij “le Café de Paris of ook wel genoemd “Chez Ignace” in Belvès. Le Café de Paris is een beetje een ontmoetingspunt geworden van Nederlanders en Engelsen die hier in de buurt wonen. Het is er altijd gezellig en druk. Je komt hier altijd wel een bekende tegen. Vooral ‘s zomers als niet alleen het terras aan de zijkant maar ook de straat vol staat met tafeltjes (die overigens meestal allemaal bezet zijn). Wat is er leuker dan met een krantje en een heerlijk kopje koffie bijvoorbeeld op zaterdagochtend tijdens de markt buiten op het terras zitten en dan natuurlijk (soms lekker stiekem en daar natuurlijk wat van vinden) kijken naar alle mensen die voorbij komen. Wie doet dat niet?

De tafels gaan (gelukkig) weer naar buiten!

Dit is de suiker pizza

Bob spreekt Nederlands. Altijd makkelijk!

Ook in de wintermaanden is het hier altijd gezellig en dan vooral op de vrijdagavond wanneer Bob zijn overbekende pizza’s bakt. Op de kaart staan uiteraard niet alleen pizza’s (€7,- tot €11.50) maar ook onder andere diverse salades (€9.50), entrecôte met frites (€14.50) en diverse omeletten (€6,- €7,- en €8,-). Voor de kinderen is het mogelijk een speciale kinderpizza te bestellen of als ze dat liever hebben kan ook gekozen worden voor worstjes met frites. Keuze genoeg dus.
Ik heb zelf geen ervaring met de overige gerechten van de kaart (overigens grote porties, die er heerlijk uitzien), maar ik zie dat ze regelmatig besteld worden, dus dat zit wel goed.

Wij waren deze keer met zijn zevenen. 6 personen hebben een pizza genomen (allemaal een andere pizza) en één persoon nam entrecôte met (veel) frites. Het vlees en de frietjes waren in ieder geval heerlijk gebakken. Het smaakte prima!

Ook was iedereen weer enthousiast over zijn/haar pizza. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk iedere keer dezelfde pizza neem (4 fromages). Die verveelt nooit. En daarbij dronken wij natuurlijk lekkere witte wijn en de mannen een biertje.
Deze keer werden wij na de pizza verrast met een heerlijke “suikerpizza”. Een pizza belegd met chocolade en smarties. Nog nooit gezien, dus ook nog niet eerder gegeten. Heerlijk zoet! Wat een leuke combinatie en wat een leuke afsluiting!
En natuurlijk daarna een heerlijk kopje koffie/kopje koffie Ignace, dat wil zeggen koffie met een scheut EAU de VIE (wat een toepasselijke naam!). Erg lekker voor de liefhebber.

Le Café de Paris (Chez Ignace) kunnen wij zeker aanbevelen. Binnenkort is het (hopelijk) weer mogelijk buiten op het terras te genieten van een heerlijk kopje koffie. Of eet gezellig op vrijdagavond een keer een pizza of iets anders met ons mee!
Wij waren met zijn tweetjes omgerekend ongeveer €32,- kwijt (inclusief wijn en koffie). Dat is niet veel voor zo’n gezellige avond met leuke mensen, lekker eten en heerlijk bijpraten. Ook in de wintermaanden is het aan te raden om te reserveren want het is altijd druk bij Ignace!
Ik hoop dat wij elkaar daar snel zien.

Le Café de Paris

Le Café de Paris (Chez Ignace)

44 Rue Jacques Manchotte (Hoofdstraat)

Belvès

05 53 59 62 40