LE LOUP BLANC

Wij hebben onlangs voortreffelijk gegeten bij restaurant "Le Loup Blanc" in Saint-Martin-le-Redon in de Lot! Het was een verrassing en een feestje. Een aanrader!

Wij werden vrijwel direct op een plezierige manier naar onze tafel gebracht. De tafel was mooi gedekt met linnen. Dat beloofde dus weer veel goeds. We hebben na een aperitief genomen te hebben gekozen voor het menu met daarbij een heerlijke rosé Coussan. Alle gerechten zagen er, zoals op de foto's te zien is, voortreffelijk uit en smaakten ook zo. Alles met veel zorg en aandacht klaar gemaakt. Geweldig. Wij hebben werkelijk gesmuld van een botermalse en hele mooie gegaarde biefstuk bijvoorbeeld. Onze messen gleden er zo door heen. Alle gerechten zagen er pico bello uit. Je ziet aan alles de liefde van de kok voor het koken.

Pascal De Ventura, afkomstig uit de Quercy, ontdekte en perfectioneerde zijn vak onder andere in de “Centenaire” (2* Michelin) in Les Eyzies de Tayac, maar nu is hij terug in de Lot met “Le Loup Blanc”.
Hij combineert de traditionele en gastronomische keuken met Aziatische invloeden en laat zijn smaak voor specerijen uit de hele wereld de vrije loop. Hij werkt met respect voor de seizoenen en de authenticiteit van lokale producten. Zijn gepassioneerd samengestelde desserts verraden een fijnproever die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen.

LES MENUS (*)

Formule du midi (donderdag- en vrijdagmiddag):
Entrée/plat of Plat/dessert € 19
Entrée/plat/dessert € 24

Voor het diner (woensdag – zondag):
Menu Découverte (plat/dessert) € 29
Menu Gourmand (entrée/plat/dessert) € 39
Menu Dégustation (entrée/poisson/viande/dessert) € 52
Fromage en supplément € 7

Misschien wilt u na een voortreffelijk diner graag overnachten in één van de
gastenkamers? Ook dat kan bij le Loup Blanc!

U kunt ook een kijkje nemen in L’épicerie du Loup Blanc!
U vindt hier een reeks producten die worden gecultiveerd, geplukt, geteeld en gemaakt op minder dan 60 kilometer van Saint-Martin-le-Redon. …maar l’épicerie heeft ook een lokale service, want zij bieden het hele jaar door een scala aan basisbehoeften.

De openingstijden van L’épicerie du Loup Blanc zijn (*):
woensdag t/m zondag : 18.00 – 19.00 uur
donderdag t/m zondag: 10.00 – 12.00 uur

Le Loup Blanc, restaurant/épicerie/chambre d’hôtes
https://leloupblanc.net/
bienvenue@leloupblanc.net
0672466964
Plaça Del Telh,
46700 Saint-Martin-le-Redon

(*) Raadpleeg de website voor eventuele wijzigingen