planches & plonk

Update 11 juni: Een nieuwe wijnwinkel Plonk & Plus!

Planches & Plonk heeft nu ook een Cave à Vins “Plonk & Plus” geopend op het middeleeuwse centrale plein van Belvès. 

Plonk & Plus ligt direct aan het centrale plein, je kunt het niet missen. Het is vanaf woensdag elke dag open, ‘s ochtends en’ s middags.

In de zomer gaat Plonk & Plus ook elke woensdagavond open, zodat je een goede wijn kunt halen om van te genieten op de avondmarkt.

Het assortiment wijnen en bieren is uitgebreid, zodat je een nog groter aanbod vindt dan in de bar.
Je kunt hier ook geweldige cadeaus kopen, zoals snijplanken gemaakt door lokale ambachtslieden.

Dus is het zeker de moeite waard om even naar toe te gaan.

KIJK NOU EENS WAT LEUK!

Het was prachtig weer! Dus: tijd voor een wandelingetje door Belvès. Het was gezellig druk in de winkelstraat.
Huh? Ineens stonden wij voor “Planches & Plonk”, een nieuwe “Bar à Vins et Fromages” in Belvès. De wijnbar is hier gevestigd vanaf eind juli. Wat ontzettend leuk en echt een aanwinst voor de straat en Belvès! De gevel en het pand zijn mooi en smaakvol verbouwd. Waar eens een beetje stoffige etalage was, zie je nu een glazen pui over de volle breedte van het pand die helemaal weggeschoven kan worden zodat je een mooi en open karakter krijgt. Helemaal top met dit Franse klimaat. Binnen staan houten tafeltjes met verschillende houten stoeltjes maar de bekleding heeft op één of andere manier altijd met hun huiskleur blauw te maken. Knap gedaan! Rond de open haard staan heerlijke fauteuils waar je gedurende de winter als het houtvuur knappert heerlijk van een mooi glas wijn kunt genieten. Mooie lijstjes met foto’s aan de muur die allemaal iets met wijn te maken hebben. Kortom, heel gezellig en bijzonder smaakvol allemaal.
Voor de deur een heerlijk terras met lichtblauwe tafeltjes en stoeltjes.

Natuurlijk zijn wij even gaan zitten met een heerlijke fles wijn. Wij zagen toevallig een fles wijn van een château waar wij eerder over geschreven hebben. De twee Engelse eigenaren Graham en Damon hebben gezorgd voor een zeer uitgebreide wijnkaart (circa 35 verschillende wijnen!). Alle wijn wordt geschonken per glas of je kan uiteraard een fles bestellen. De prijzen zijn heel redelijk. Daar hoort natuurlijk wel een heerlijk kaas- of charcuterieplankje bij. Ook dit wordt door hun verzorgd en ziet er prima uit.
TIP: neem een keer geen fles, maar probeer eens een lekker glas wijn die je normaal niet per fles zou kopen.

Voor slechts € 22,- per persoon is het mogelijk om met een wat grotere groep wijnproefavonden te houden.
Als er mensen zijn die het leuk vinden om dat met ons te doen, laat het ons even weten, zodat wij een en ander kunnen organiseren (het e-mailadres is redactie.eaudevie@gmail.com of klik hier).
Graham en/of Damon kunnen u leren hoe u wijn kunt proeven als een professional en u kunt uw nieuwe vaardigheden uitproberen met hun eigen wijnuitdaging. Zij bieden een prijs aan voor de winnaar in de groep! Hoe leuk is dat?

Dus, zoekt u een locatie om iets te vieren, of als u wilt genieten van een romantische avond à deux of als u een verjaardagsfeestje of een clubbijeenkomst wilt organiseren, of misschien gewoon de wereld aan u voorbij zien gaan, dan is dit denken wij de place to be.

Wilt u na het genieten van deze avond liever niet in de auto stappen, dan beschikken zij eventueel ook over 2 prachtige gastenkamers waar het prima toeven is. Beide kamers hebben een heerlijk bed, een luxe en-suite badkamer met douche en een eigen koffiezetapparaat.
Voor verdere info en prijzen vraag dan even aan Graham of Damon of kijk op hun website of klik hier.

Maar dat is nog niet alles. Het is ook mogelijk om met hun op reis te gaan. Zij organiseren een weekendje weg in de herfst, winter en lente. Voor slechts 395€ voor twee personen. Kijk verder op de site voor meer informatie!

Planches & Plonk
34 Rue Jacques Manchotte
24170 Belvès
www.planchesetplonk.com of klik hier
facebook.com/planchesetplonk
insagram.com/planchesetplonk
bonjour@planchesetplonk.com
telefoon: 06 40 89 93 53

vins et fromages: meenemen is mogelijk
Maandag tot en met donderdag : 18h-24h
Vrijdag tot en met zondag : 12h-24h