Op herhaling

Juli 2020

Paunat, Oh la la!

Wij eindigden onze vorige ervaring bij restaurant “Julien” met de opmerking: “wij gaan hier zeker meer eten!” Die belofte zijn wij nagekomen! Het was weer voortreffelijk!

Wij zijn onlangs spontaan met een groepje vrienden (10 man/vrouw sterk) gaan lunchen bij “Le restaurant de l’Abbatiale Julien” in Paunat. Wat een feestje was dat weer! Het heerlijke eten, onze geweldige vrienden, het verrukkelijke weer, de prachtige ambiance, de ontzettend vriendelijke bediening maakten de lunch tot een heerlijke herinnering. Wij kunnen alleen maar zeggen: “Heeft u ook iets te vieren of wilt u ook genieten van een heerlijke lunch of diner? Ga dan hier ook een keertje lunchen. Wij kunnen dit restaurantje van harte aanbevelen. Het is binnen in de wat koudere maanden of als het regent ook hartstikke gezellig, maar buiten? Ja, dat is toch een ander verhaal.

Paunat (ligt niet ver van Limeuil) is goed bereikbaar. Het restaurant heeft een eigen parkeerterrein en een ruim terras naast de “Église Saint-Martial”. De Abdijkerk van Paunat is overigens een van de oudste abdijen van de Périgord.

Wij begonnen met een heerlijk aperitief en wij konden dus nog even over onze menukeuzes nadenken. Keuze was er genoeg!
Restaurant Julien heeft een (wisselend) lunchmenu voor € 18,- en een driegangenmenu (keuzemenu) voor € 27,-. Wil je liever vegetarisch eten, dan is dat geen enkel probleem.

We namen eigenlijk allemaal andere gerechten, maar wat we ook namen: het smaakte allemaal voortreffelijk.
Ook is het mogelijk te kiezen voor wijn in karaf. Tot slot namen we nog een heerlijk kopje koffie. Wat was het toch allemaal heerlijk en wat was het gezellig.
Wilt u dit restaurantje ook proberen? Reserveren is in deze maanden echt noodzakelijk en vergeet ook niet om een mondkapje mee te nemen. Bij binnenkomst en als u van tafel op staat is het verplicht een mondkapje te dragen.

Julien
Le Bourg
24510 Paunat
0553632108

restaurant

De L’Abbatiale Chez Julien

Paunat

Een verborgen pareltje in een prachtig dorpje!
Wij hadden al meerdere keren een tip gekregen om eens bij “Chez Julien” in Paunat te gaan eten. Vooral bij mooi weer buiten op het terras. Het was er echter nog steeds niet van gekomen. Toen wij de vraag kregen of wij zin hadden om bij Chez Julien te gaan eten, hoefden wij daar dus niet lang over na te denken. Alleen deze keer wel lekker bij de kachel binnen en dus niet op het inderdaad heel gezellige terras. Wat is de ambiance prachtig!

Wij werden ontvangen door een ontzettend vriendelijke mijnheer die ons direct naar ons tafeltje bracht. Op dat moment waren wij nog met zijn viertjes, maar kort daarna kwamen daar 4 personen (2 tafeltjes) bij. Het is binnen niet zo groot, maar de sfeer is heel gezellig en “warm”.

Een 3-gangen keuze menu kost 25 euro, maar wij kozen ervoor om à la carte te eten. Twee van ons namen als voorgerecht een Périflette (soort aardappeloven-gerechtje met gesmolten kaas) en de andere tafelgenoten namen een marbré de boeuf (rundvlees in de vorm van paté). Allebei de gerechten smaakten voortreffelijk. Als hoofdgerecht namen drie van ons eminencé de filet de boeuf sauce noisette (rundvlees) geserveerd met een aardappel/kool gerecht. En de vierde persoon koos voor foie gras met salade. Ook deze gerechten waren allebei prima van smaak.
Als nagerecht kozen twee van ons voor nougat glacé, eentje voor cœur coulant au chocolat en eentje voor een heerlijk kaasplateau met een glaasje port. Alle gerechten waren wederom erg lekker.
Het geheel werd afgesloten met een heerlijk kopje koffie.

Wij hebben heerlijk gegeten en wij gaan hier zeker meer eten! Smaakvolle (streek)gerechten, mooie opgemaakte borden. Alles was zeer verzorgd. Bovendien een zeer vriendelijke bediening.
Wij kunnen dit restaurantje zeker aanbevelen.

Chez Julien,
Le Bourg,
24510 Paunat,
05 53 63 21 08