restaurant

De L’Abbatiale Chez Julien

Paunat

Een verborgen pareltje in een prachtig dorpje!
Wij hadden al meerdere keren een tip gekregen om eens bij “Chez Julien” in Paunat te gaan eten. Vooral bij mooi weer buiten op het terras. Het was er echter nog steeds niet van gekomen. Toen wij de vraag kregen of wij zin hadden om bij Chez Julien te gaan eten, hoefden wij daar dus niet lang over na te denken. Alleen deze keer wel lekker bij de kachel binnen en dus niet op het inderdaad heel gezellige terras. Wat is de ambiance prachtig!

Wij werden ontvangen door een ontzettend vriendelijke mijnheer die ons direct naar ons tafeltje bracht. Op dat moment waren wij nog met zijn viertjes, maar kort daarna kwamen daar 4 personen (2 tafeltjes) bij. Het is binnen niet zo groot, maar de sfeer is heel gezellig en “warm”.

Een 3-gangen keuze menu kost 25 euro, maar wij kozen ervoor om à la carte te eten. Twee van ons namen als voorgerecht een Périflette (soort aardappeloven-gerechtje met gesmolten kaas) en de andere tafelgenoten namen een marbré de boeuf (rundvlees in de vorm van paté). Allebei de gerechten smaakten voortreffelijk. Als hoofdgerecht namen drie van ons eminencé de filet de boeuf sauce noisette (rundvlees) geserveerd met een aardappel/kool gerecht. En de vierde persoon koos voor foie gras met salade. Ook deze gerechten waren allebei prima van smaak.
Als nagerecht kozen twee van ons voor nougat glacé, eentje voor cœur coulant au chocolat en eentje voor een heerlijk kaasplateau met een glaasje port. Alle gerechten waren wederom erg lekker.
Het geheel werd afgesloten met een heerlijk kopje koffie.

Wij hebben heerlijk gegeten en wij gaan hier zeker meer eten! Smaakvolle (streek)gerechten, mooie opgemaakte borden. Alles was zeer verzorgd. Bovendien een zeer vriendelijke bediening.
Wij kunnen dit restaurantje zeker aanbevelen.

Chez Julien,
Le Bourg,
24510 Paunat,
05 53 63 21 08

Print Friendly, PDF & Email