Restaurant Auberge Médiévale Audrix

Onlangs hebben wij – na de gezellige EAU de Vie-borrel – gegeten bij Auberge Médiévale in Audrix. De middeleeuwse herberg is gelegen in het dorpje Audrix, 4 km van Le Bugue, in het hart van de Périgord Noir. Audrix kijkt uit over de vallei van de Vézère en de Dordogne.

Het restaurant combineert de traditionele keuken met de producten van de regio. De temperatuur was die avond heerlijk, dus konden wij lekker buiten op het gezellige terras eten. Alle tafeltjes waren overigens bezet, dus reserveren is zeker aan te raden.

Wij werden heel vriendelijk ontvangen en naar ons tafeltje gebracht. Wij begonnen met een lekker glas rosé. De wijn smaakte prima, zeker met de heerlijke amuse die daarbij geserveerd werd. Daarna kregen wij nog een heerlijk bordje traditionele Franse soep (gratis).
De menukaart is uitgebreid en heeft voor iedereen wel wat. Gerard nam een tournedos en ik een maaltijdsalade met geitenkaas (en heerlijk vers stokbrood). De tournedos werd overigens geserveerd met een aardappel-/wortelpuree en röstie met kaas. Beide gerechten waren heerlijk en zeker betaalbaar.

Hoewel de desserts er heel lekker uitzagen, hebben wij die deze keer niet genomen, maar dat gaan wij de volgende keer zeker inhalen.

Auberge Médiévale is een echte aanrader, maar smaken kunnen verschillen uiteraard.

Ambiance:        8
Eten:                   8
Bordopmaak:   8
                           —
Totaal               24

Auberge Médiévale
Le Bourg,  24260 Audrix
Reserveren: +33 05 53 07 24 02