Zomaar een dagje uit met lieve vrienden

Le Caillau en Château Famaey

Wij zijn met 10 vrienden gaan lunchen bij restaurant “Le Caillau” in de Lot. Aansluitend hadden wij een afspraak bij het wijnchâteau Famaey in Puy-L’Evêque ook in de Lot. Dat werd een onvergetelijke dag. De dag begon met een heerlijk kopje koffie in een lekker warm zonnetje in de buurt van Doissat. Na de koffie gingen we op weg naar het restaurant “Le Caillau” in Vire sur Lot. Het was nog wel een eindje rijden. De prachtige natuur onderweg is wel weer heel anders dan de Périgord Noir. Wij kwamen leuke dorpjes tegen in uitgestrekte weilanden in een vlak, weids landschap. In Vire sur Lot aangekomen, na de auto’s in de wijnvelden geparkeerd te hebben, wachtte ons een grote verrassing. In een oude boerenhoeve is het restaurant gevestigd. Wat een prachtige ambiance. Wij zaten heerlijk buiten onder een afdak van oude balken en pannen maar lekker in de schaduw. Maar nu het belangrijkste: het eten! Dat was helemaal top. Van voorgerecht tot nagerecht was het genieten. De biefstuk was mals, de vis was prima, de gamba’s subliem en het plankje met charcuterie was ook lekker en de desserts lekker fris. De wijn was heerlijk (wit, rood en rosé). Wat wil je als je midden in de wijnstreek zit? Dit is een restaurant, hoewel wat verder weg, waar wij zeker meer naar toe zullen gaan.

Na de lunch was het maar een klein stukje rijden naar Puy-L’Evêque waar wij een afspraak hadden met het wijnchâteau “Famaey”, een Belgisch familiebedrijf. Het landgoed heeft een uitzonderlijke bodem van klei en grind en hier is tevens een overvloed aan zonnestralen, zo werd ons verteld. De druivenstokken garanderen het typische karakter van deze Côtes du Lot-wijnen en Vin de Cahors met de nadruk op het fruit en de frisheid van het druivenras de Malbec.

Luc en Marc, twee Belgische jeugdvrienden deelden dezelfde droom: een wijn produceren uit een rijk gebied in de prachtige regio Cahors. In 2001 werd hun droom werkelijkheid toen ze eigenaar werden van deze 36 hectare grote wijngaard in Puy l’Evêque, op de zonnige terrassen van de vallei van de Lot.
Maarten, de zoon van Luc, kwam het team versterken door in 2003 wijnmaker te worden.
Nadat we tussen de wijnstokken in een behoorlijk fel zonnetje een duidelijke uitleg van een super vriendelijke mevrouw hadden gehad, moesten we natuurlijk wel de wijn waar zo enthousiast over verteld werd, zelf ook even “keuren”.

Château Famaey heeft een uitgebreide wijnkaart met vooral heerlijke Malbec wijnen. Natuurlijk hebben wij ook een aantal flesjes mee naar huis genomen.
Wij kunnen een bezoekje aan dit wijnchâteau zeker aanbevelen.

Restaurant Le Caillau
46700 Vire sur Lot
05 65 23 78 04
www.lecaillau.com

Château Famaey
Les Inganels
46700 Puy-L’Evêque
05 65 30 59 42
www.chateaufamaey.comRestaurant Le Caillau

Château Famaey

Le caillau: café céramique

potten-640x480

Restaurant Le Caillau heeft ook een “Café Céramique”.
Als je op zoek bent om iets leuks te doen met bijvoorbeeld een stel vrienden, of een ideetje zoekt voor een verjaardags- of vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld, dan kan dat dat bij Café Céramique van Le Caillau.

Je maakt eerst een keuze uit een groot aanbod aan aardewerkstukken, waaronder bekers, borden, mokken, theepotten, spaarpotten en kommen.
Heb je een keuze gemaakt, dan ga je aan de slag. Je krijgt verf, penselen en/of stempels en een uitleg hoe je met het schilderen het beste resultaat kan bereiken. Heb je hulp nodig, dan staat er iemand klaar om te helpen.
Alles wat je nodig hebt om een eigen kunstwerk te maken is inbegrepen in de prijs van het item dat je kiest om te schilderen.
Als het kunstwerk klaar is, dan laat je het bij Café Céramique achter zodat het geglazuurd en gebakken kan worden. Het aardewerk kan binnen vier dagen opgehaald worden. Hartstikke leuk om met elkaar iets te maken en bovendien een leuke herinnering.

Le Caillau
Vire sur Lot 46700
05 65 23 78 04
info@lecaillau.com
www.lecaillau.com