IIedere maand komen wij voor de vrijdagborrel in Le Coux langs “La Cave du Coux”, de plaatselijke wijnhandel.
De cave ziet er zeer uitnodigend uit. Wat een mooi authentiek pand! Nieuwsgierig geworden hebben wij op een vrijdagmorgen samen met Nico van Eijk een bezoekje gebracht aan de wijnhandel. De cave blijkt een verborgen pareltje te zijn. Niet alleen de cave en de hele uitstraling is bijzonder, maar hetzelfde geldt voor de Ierse eigenaar, Gabriel Breen (en zijn Engelse echtgenote).

De cave bestaat nu 28 jaar. Het pand is een voormalige koeienstal. Er moest dus wel het een en ander gebeuren voordat de cave open kon voor klanten. De vloer van de cave moest uitgegraven worden bijvoorbeeld zodat de mensen konden staan, maar de authentieke sfeer is volledig in tact gebleven. De cornadies (gaten waar de koeien hun kop door heen steken om hooi te eten) zijn nog aanwezig. Gelukkig maar.
Gabriel heeft met zijn vrouw in het begin een aantal jaren boven de cave in Le Coux gewoond.

Toen hij startte met de wijnhandel wilde hij graag in de buurt van Bordeaux verblijven want 80% van zijn wijn kwam in die jaren uit de buurt van Bordeaux en Bergerac. Daar heeft hij veel onderzoek naar gedaan. De laatste 7/8 jaar heeft Gabriel steeds meer wijnen uit Zuid-Frankrijk. Dit is te danken aan het uitstekende aanbod van druivensoorten en de smaken die ze geven.

Ook moet je niet vreemd opkijken als een plaatsgenoot langskomt om uit het vat een fles wijn te tappen. Ook dat is hier mogelijk. Prima wijn voor een prima (lage) prijs. Waar vind je dit nog?
Iedereen in de buurt kent La Cave du Coux. Adverteren is ook nooit nodig geweest. Zijn Customer Service job blijkt een goede leerschool te zijn geweest.

Het is Gabriel gelukt om een reeks wijnen van onberispelijke kwaliteit “directement des châteaux” te selecteren. Een breed assortiment voor elke smaak en elk budget. Ook uitstekende, maar minder bekende wijnen kunt u hier vinden.
Heeft u een voorkeur voor natuurlijk geteelde producten, dan hebben zij een uitzonderlijke keuze aan veel goede biologische wijnen.
In La Cave du Coux kunt u ook natuurlijk diverse aperitieven vinden (bijvoorbeeld walnoot en perzik en Eau de Vie de Prune).

Kortom: “La Cave du Coux” is een bezoekje zeker waard!

24220 Le Coux et Bigaroque
+33 (0)5 53 29 46 62
@ caveducoux@free.fr
www.caveducoux.com

la-cave-2-198x300x72