LAITERIE PÉCHALOU

Heerlijke yoghurtjes & DESSERTS

Laiterie Péchalou maakt al vanaf 1988 heerlijke yoghurts en desserts met melk van koeien uit de Périgord.
De yoghurt en desserts van Péchalou zijn bijvoorbeeld te vinden bij Carrefour, Intermarché, Casino, leclerc, Auchan. Iedereen heeft deze potjes dus vast wel eens gezien en toen gekocht in de supermarkt en daarna thuis genoten van de heerlijke smaak van de yoghurt. Ik in ieder geval wel en ik heb genoten van alle smaken. Maar, wist u dat de yoghurts en desserts van Laiterie Péchalou zo dichtbij in de Dordogne gemaakt worden? De laiterie is namelijk gevestigd in Saint-Cyprien.

Er zijn zoveel verschillende smaken te koop! Wat de “traditionele” yoghurt betreft kan je alleen al kiezen uit Nature, Vanille de Madagascar, Citron Vert, Noix de Coco, Café Robusta, Café Caramel.

En dan heb je natuurlijk ook nog verschillende potjes met vruchtenyoghurt:
Abricot, Myrtille, Framboise, Mangue, Châtaigne, Pêche du Roussillon en Fraise de Dordogne.

Omdat Péchalou het ondersteunen van de Dordogne en het beschermen van het milieu belangrijk vindt, worden de biologische producten gemaakt met biologische melk van koeien uit de Périgord! Laiterie Péchalou is voorloper in de ontwikkeling van de biologische koemelksector in de Dordogne. Zij werken samen met 6 biologische boeren uit de Dordogne en zijn in 2015 begonnen met het exclusieve merk voor het biologische netwerk: Laiterie du Périgord.

Een biologische yoghurt?
Biologische landbouw is een productiewijze die gebruik maakt van landbouw- en fokkerijpraktijken waarbij het natuurlijke evenwicht wordt gerespecteerd.
Deze producten zijn onderworpen aan strikte wettelijke vereisten en frequente inspecties. Het wordt gedefinieerd als een systeem van landbouwbeheer en voedselproductie dat de beste milieupraktijken, een hoge mate van biodiversiteit, het behoud van natuurlijke hulpbronnen, de toepassing van hoge normen op het gebied van dierenwelzijn en een productiemethode combineert met natuurlijke stoffen en producten.

bio-trans-418x225
geit-bio-418x225

Enkele eisen zijn:

  • Indien nodig, worden koeien behandeld met alternatieve geneeswijzen: homeopathie
  • Biologisch gecertificeerde boerderijen, zonder het gebruik van pesticiden of synthetische meststoffen
  • Dieren hebben de ruimte en de grootte van de gebouwen is beperkt
  • Het Europees logo voor biologische productie, of “Euroleaf” is verplicht sinds 1 juli 2010 voor alle biologische producten uit de Europese Unie en is gecertificeerd biologisch
  • Het Bio Français-logo mag naast het Europese logo worden gebruikt, maar is niet verplicht. Het is het exclusieve eigendom van het Franse ministerie dat verantwoordelijk is voor landbouw

Péchalou heeft ook yoghurts en gastronomische desserts die gemaakt zijn in de zuivelfabriek volgens traditionele methoden met biologische schapenmelk uit de “Sud Ouest”.

Péchalou,
Laiterie Artisanale en Périgord
www.pechalou.fr/
24220 Saint-Cyprien

logoab-eurofeuille-biologique-415x229