Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

vloggen is mijn passie

bovetti

Chocolatier

Chocolade, wie houdt er niet van?

De winkels en reclamebladen staan weer vol met chocolade, maar wist je dat je in de Dordogne een chocoladefabriek kan bezoeken?
In Terrasson-Lavilledieu bevindt zich een chocoladefabriek van Valter Bovetti, een ambachtsman die nieuwe streken en smaken verkent en leeft in zijn atelier.

Het chocolademuseum van Bovetti biedt u een bezoek dat lekkernijen en nieuwsgierigheid combineert. Voor ieders smaak is er informatie, video’s, vormworkshop voor kinderen, proeverijen en veel meer. Alle geheimen worden u onthuld tijdens een wandeling ‘door de geschiedenis van chocolade’: werken in plantages, de transformaties en de marketing, een tentoonstelling van werktuigmachines en 100% chocolade-anekdotes van uw gids die u rondleidt.

Observeer de chocoladeproductie of maak uw eigen chocolade.

Kinderen krijgen tijdens de workshop een chocoladevorm die ze kunnen vullen met chocolade. Als de chocolade klaar is kunnen ze deze mee naar huis nemen met de vorm die ze eventueel later ook kunnen hergebruiken of willen bewaren.
Het bezoek eindigt met het proeven van wat chocolade.

Geniet ook van een bezoekje in de Bovetti-winkel en laat het plezier duren door heerlijke souvenirs of geschenken met authentieke smaken te kopen. Zo hebben ze verschillende repen chocolade, chocoladepasta, eitjes, bonbons, fondue, vormen van dieren of voorwerpen, chocolademelk, maar ook walnoten, hazelnoten, aman-delen en gedroogd fruit omhuld door chocolade.

Deze chocoladefabriek en het museum heb ik vorig jaar bezocht en is absoluut de moeite waard. Ik heb hier ook een filmpje van gemaakt. Het is wel in het Engels, want toen vlogte ik nog in het Engels, maar misschien spreken de beelden u aan: klik hier om naar het filmpje op YouTube te gaan.

Wenst u meer informatie?
Bezoek dan zeker zelf dit chocola-demuseum of bezoek hun website:
https://www.bovetti.com/en/

CORONA: Helaas is het (nog) niet mogelijk om het museum te bezoeken, maar de winkel om chocolade te proeven of te kopen is wel open. Daarnaast is Terrasson-Lavilledieu een prachtige stad om te bezichtigen.

Zone Artisanale Moulin Rouge, 24120 Terrasson-Lavilledieu
Téléphone : 05 53 51 57 36
https://www.bovetti.com

Bisou!
Lindsey Lillian

 

Update 31 maart 2021:
De chocoladefabriek Bovetti in Terrasson-Lavilledieu blijft bezoe-kers ontvangen in haar winkel. Zij kunnen de ateliers door een raam bekijken, deze vrijdag 3 en zaterdag 4 april van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang gratis.
Informatie op +33 5 53 51 81 53.