Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

Château Castelnaud

De omgeving in de Dordogne vind ik prachtig vanwege al zijn verschillende kastelen. Vroeger hebben wij allemaal wel eens gedroomd om een prinses, prins of een dappere ridder te zijn! Als ik met de teletijdmachine terug kon gaan naar een bepaalde tijd heb ik altijd gezegd dat ik dan voor een dag terug wil gaan naar de middeleeuwen.
Kastelen, paarden, ridders en heksen. Dansen rondom het avondvuur. Muziek gemaakt van simpele instrumenten zoals de tamboerijn, gitaartje en een trommel. Een knappe ridder die je brieven stuurt met zo’n puur rode kleverige kaarsstempel erop. Water uit de put halen, varken aan het spit, heksen op de brandstapel, dieven die hangen of gevangenen die de guillotine krijgen. De laatste is wel heel luguber hè? Wat zijn we dan bevoorrecht met het rechtssysteem van nu.

Bij een bezoek van Chateau Câstelnaud gaan kinderen letterlijk terug in de tijd. Het personeel van Château Castelnaud is verkleed in middeleeuwse klederdracht en gaat helemaal op in hun rol als ridder, prinses, jonkvrouw of koning. Het kasteel van Castelnaud, gevestigd op een rotsachtige voorgebergte in het hart van de Périgord Noir, biedt een prachtig panorama over de Dordogne vallei. Vandaag biedt het plaats aan een belangrijke verzameling van wapens en wapenuitrustingen. Naast de zaal vol met wapens is er ook een zaal met mooie muurschilderingen. Er is een grote keuken en buiten is de groentetuin te vinden.

In het hoogseizoen kunt u genieten van een spektakel tussen verschillende acteurs, een demonstratie van de ambachtelijke smid of ga in de keuken kijken bij de jonkvrouwen.
Als u dit bezoek bij Château Castelnaud zo leuk vond, dan kunt ook in de winkel, behalve boeken, ook maquettes van werptuigen vinden en reproducties van middeleeuwse wandkleden, sieraden, glazen en aardewerk maar ook allerlei andere originele souvenirs.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit kasteel? Op mijn Facebook en You-tube kanaal heb ik een filmpje over Château Castelnaud gemaakt. De link vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=vCbxsPDWJb4 of klik hier om rechtstreeks naar het filmpje te gaan.

Bisou!

Lindsey Lillian