Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

vloggen is mijn passie

La musique Française

Iedereen heeft wel een paar favoriete Franse nummers, waarbij je terug denkt aan een vakantie, een speciale avond of een andere herinnering.

image001 385x385

Ik ben dol op de oude Franse klassiekers, maar luister ook heel graag naar alle nieuwe chansons in de top 10. Ik wil graag met jullie mijn Franse muziekfavorieten delen.

1. Moi…Lolita / Alizée
Ik was 10 jaar toen dit liedje van Alizée werd uitgebracht. Het nummer kwam op de 2e plek in de muzieklijsten van Nederland en Frankrijk. Het was echt een megahit! Dit nummer zong ik met klasgenootjes keihard mee. Echter had ik toen nog geen idee wat ik zong, maar een ding was zeker, vanaf dat moment was ik dol op de Franse muziek.
Ook luisterde ik als tiener graag naar Kate Ryan die vele liedjes coverde van goede Franse artiesten zoals “Voyage Voyage” van Desireless en “Désenchantée” van Mylène Farmer.

https://youtu.be/QpbHdIrtpNo

2. Pour que tu m’aimes encore / Celine Dion – L’envie d’Aimer / Daniel Levi
Deze twee nummers staan allebei op plaats 2 omdat deze twee liederen op mijn bruiloft zijn afgespeeld. Ze betekenen dus heel veel voor mij en voor mijn man. Mijn man heeft die van Celine Dion gekozen en ik die van Daniel Levi. De teksten zijn prachtig.


https://youtu.be/AzaTyxMduH4

https://youtu.be/1prNve58-ns

3. Paroles / Dalida
Als ik terug in de tijd kon zou ik best een concert willen hebben meegemaakt van Dalida. Het lijkt mij echt een powervrouw met overigens een geweldige stem. Het liedje “Paroles” zing je zo lekker mee omdat het refrein lekker simpel is. Alleen maar “Paroles”.

https://youtu.be/1Iq0tlR9Hgo

 

4. Les Champs-Élysées / Joe Dassin
Heel simpel. Je wordt gewoon ontzettend vrolijk van dit nummer, althans ik wel! De melodie, de tekst. In een woord: fantastique!

https://youtu.be/1JhYYUWOBBs

5. “Nathalie”, “La ballade des gens heureux”, “Pour un flirt” et “Non non rien n’a changé”.
Mijn opa was een goede muzikant. Speelde piano, keyboard, gitaar, accordeon, banjo, mondharmonica en meer. Hij was dol op Frankrijk, had een huis in Cap
d’Agde en sprak goed Frans. Hij speelde dus vooral Franse liedjes. Met zijn bandje nam hij tapes op en later werden dat cd’s. De 4 liedjes die me het meeste zijn bijgebleven van wat hij zong waren deze. Echte Franse klassiekers die iedereen wel zo’n beetje kent.

https://youtu.be/TilQ8BIHisw (Nathalie)

https://youtu.be/M_Tb7spkt0k (La ballade des gens heureux)

https://youtu.be/rp2ozbWXBGo (Pour un flirt)

https://youtu.be/V9Po8lSIKww (Non non rien n’a changé)

Van deze chansons word ik dus vrolijk en zij hebben een bijzondere betekenis voor mij.
Wat zijn jullie Franse muziekfavorieten?

(Waar mijn liefde voor Franse muziek als tienjarig meisje mee begon)

Nieuwsgierig geworden?

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden en vind je het leuk om een kijkje te nemen op mijn pagina of een filmpje te zien van de omgeving? Je kunt mij volgen op Instagram, mijn Facebookpagina liken, wordt bevriend of bekijk mijn filmpjes op Youtube.

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UCASERQK531INLG8TyYg4zKg
of klik hier

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lindseylillianinfrance
of klik hier

INSTAGRAM: lindseylillianinfrance

Wie weet tot gauw!

Bisou!

Lindsey Lillian