Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

Het is zomervakantie en dat betekent leuke dingen doen. Misschien komen de kleinkinderen op vakantie of wil je zelf een uitje maken. Je wilt wat leuks gaan bezoeken in de omgeving en in de Dordogne is er zat te beleven. Van klimmen tot kanovaren en van karten tot parken bezoeken. Kinderen zijn dol op dierentuinen en laat er nu net een mooie dierentuin zijn in het dorpje naast Sarlat-la-Canèda. Goed om dus te combineren met bijvoorbeeld de ochtendmarkt op woensdag of zaterdag.

La Réserve Zoologique de Calviac is een dierentuin, gelegen op 10 km van Sarlat in de Dordogne. De dierentuin herbergt bijna zo’n 200 dieren uit 5 geografische gebieden: Europa, Madagaskar, Zuid-Amerika, Oceanië en West-Afrika. Dieren zoals lemuren, doodskopaapjes, vossen, antilopen, nijlpaarden, wallaby’s verschillende soorten vogels en nog zoveel meer dieren die je nog nooit hebt gezien.
De dierentuin is volledig bebost en is gelokaliseerd tegen een berghelling van wel 4 hectare. Trek dus vooral goede schoenen aan. Dit park is echt geweldig voor kinderen, maar niet voor kinderwagens. Er is geen restaurant, maar wel een winkeltje waar je ijsjes, iets te drinken en souvenirs kan kopen. Ondanks dat ik een voorstander ben om dieren in de vrije natuur te laten en te laten leven in hun eigen habitat (leefgebied), kan ik zien dat de dieren hier heel goed en met liefde worden verzorgd. Het is leuk om kinderen te laten zien wat voor mooie dieren wij hier allemaal hebben op deze aarde en dat we er goed voor moeten zorgen.
Heb jij al een bezoekje gebracht?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden over dit park, dan kan jij mijn vlog bekijken via deze link:
https://www.youtube.com/watch?v=WR3XR3XsZCM

Voor meer informatie over dit park kan je de website bezoeken:
https://www.reserve-calviac.org/

La Réserve Zoologique de Calviac
Sous le Roc
24370 Calviac-en-Périgord
+33 5 53 28 84 08

Bisou!

Lindsey Lillian