Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

LES JARDINS DU MANOIR D’EYRIGNAC

Dit geweldige uitje ligt in het plaatsje Salignac-Eyvigues in de Dordogne. De tuinen van Eyrignac is een prachtige plek om tot rust te komen of om de schoonheid van de bloemen en de planten waar te nemen. Les jardins du manoir d’Eyrignac is eigenlijk een historisch monument uit de 17e en 18e eeuw. Deze 7 prachtige tuinen in Eyrignac verspreid over 10 hectare is het gehele jaar open. De leuke waterfonteinen, de geurige bloemen, de goed verzorgde groentetuin en de mooie groene planten die met de hand geknipt zijn door de tuinmannen, maken Eyrignac een onvergetelijk bezoek waard.

Naar mijn mening zijn de tuinen van Eyrignac een van de mooiste tuinen. Niet zo gek ook, want ik ben tenslotte hier getrouwd. Ik wilde eigenlijk heel graag in een kasteel trouwen, want ja nu ik toch in Frankrijk woon, gelijk goed doen toch?! Ik had vele kastelen in de regio bezocht, maar het was het allemaal net niet. Ik bezocht “Les jardins du manoir d’Eyrignac” en het was liefde op het eerste gezicht. Ik was verkocht. Wat een schitterende tuin en wat een prachtig landhuis! Ja! Hier wil ik mijn trouwdag spenderen en mijn photoshoot doen. Niet alleen naar mijn mening zijn “Les jardins du manoir d’Eyrignac” een van de mooiste tuinen, namelijk ook die van de Fransen. Deze tuinen staan niet voor niets in de top 10 van de mooiste tuinen in heel Frankrijk. Ze kregen ook het label: “Jardin remarquable” in 2004 en staan sinds 1986 op de lijst van historische monumenten uit de 17e en 18e eeuw.

Na een wandeling kan je even bijkomen in de “Côté Jardins”. Hier kan je een kopje koffie of thee drinken in de salon de thé of iets lekkers eten in het restaurant. In het restaurant worden allemaal producten gebruikt uit de Périgord. Je kunt dus denken aan foie gras, jambon noir, canard confit, noix, cèpes en niet te vergeten de overheer-lijke gebakken aard-appeltjes: pommes de terre sarladaises. Je kunt ook eventueel je eigen picknickspullen meene-men en gezellig eten in de tuinen bij de picknick gelegenheden.

Je kunt niet hier alleen gezellig een wandeling maken, maar dus ook trouwen, seminars of vergaderingen houden. Dit gebeurt allemaal in “La salle de l’Orangerie” van zo’n 250m².

Als je wilt kan je ook een verblijf aanvragen voor een weekend of voor een week in een landhuisje.
Wil je een accessoire meenemen van deze mooie tuinen? Dan zijn er leuke spulletjes en cadeautjes te koop in het souvenirwinkeltje.

PIQUE-NIQUES BLANCS DE L’ÉTÉ
Tip: in de zomermaanden vanaf 13 juli t/m 17 augustus is er elke maandagavond een picknick-avond.
Het is de bedoeling dat iedereen in het wit gekleed komt, de dresscode is dan ook wit. Je kunt van te voren je picknickmandje bestellen via de website of je kunt je eigen mandje meenemen. Deze avond begint om 19.00 en eindigt om 23.00 met spectaculair vuurwerk. Een DJ zal aanwezig zijn en je kunt een lekker drankje nuttigen aan de cocktailbar. Let’s dance, have some fun and enjoy your picknick!

Ik zou zeggen: ‘een bezoekje waard niet waar?’

 

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden en vind je het leuk om een kijkje te nemen op mijn pagina of een filmpje te zien van de omgeving? Je kunt mij volgen op Instagram, mijn Facebookpagina liken, wordt bevriend of bekijk mijn filmpjes op Youtube.

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UCASERQK531INLG8TyYg4zKg
of klik hier

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lindseylillianinfrance
of klik hier

INSTAGRAM: lindseylillianinfrance

Wie weet tot gauw!

Bisou!

Lindsey Lillian