Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

vloggen is mijn passie

Mis je nederland?

Er zijn Nederlanders die naar Frankrijk zijn geëmigreerd en Nederland totaal niet missen. Er zijn Nederlanders die zich nooit als een Nederlander hebben gevoeld.

Ik kan mij dat bijna niet voorstellen…

‘Mis je Nederland’? Deze vraag wordt heel vaak aan mij gesteld. Ik ben als Nederlandse geboren en in Nederland opgegroeid. Het is en blijft mijn vaderland. Ik zou graag de Franse nationaliteit aannemen, maar nooit mijn Nederlandse daar-voor moeten opgeven. Ja, ik ben een trotse Nederlandse. Ja, ik mis Nederland, maar ik ben hier in Frankrijk op mijn plek.

Wat mis je zoal?

familie

Ik mis mijn familie, maar mijn ouders hebben een huisje in Frankrijk en komen gelukkig vaak langs. Wij gaan 2 à 3 keer naar Nederland. We zien elkaar dus geregeld.

De lekkernijen

Een heerlijke appelflap, verse stroopwafel, Zeeuwse Bolus, roze koek, drop of mijn favoriet; donuts van de Albert Heijn! Ja, dat gaat er wel in! Een warme maaltijd zoals boerenkool met worst of een kibbeling eten in Scheveningen. Hollandse snacks zoals kroketten, frikandellen kan ik gelukkig krijgen op het Nederlandse vakantiepark waar ik werk!

De Nederlandse feestdagen

Sinds ik hier woon sla ik geen Nederlandse feestdag over. Met Koningsdag draag ik oranje, met Leids ontzet eet ik hutspot en met Sinterklaas zorgen we ervoor dat de schoentjes klaar staan. Mijn Fransman houdt van cadeautjes en chocolade, dus slaat het Sinterklaasfeest, wat hij heeft geleerd, echt niet over!

gezellig

Ja, het ‘gezellige’ mis ik. Even bij iemand een bakkie thee doen. Gezellig beppen. Gezellig samen winkelen. Gezellig een terrasje pakken of genieten van een high tea. Dat kennen ze hier niet. Hier is het een apéro doen voor de maaltijd, ook gezellig, maar anders. Je behoudt altijd die ene vraag: blijven we nou mee eten of niet?

Wat mis je het meest?

De zee in de zomer

Wat ik het meeste mis is de zee. Ik ben opgegroeid in Noordwijk en tijdens mijn middelbare schooltijd gingen we altijd na de lessen of in het weekend naar het strand. Ik mis het zand tussen mijn tenen, de geur van de zee, de kolderende meeuwen, het wandelen over het strand, het zwemmen en het zonnebaden. Je vraagt je waarschijnlijk af, waarom woon je dan niet aan de kust? Ik krijg helaas mijn man hier echt niet vandaan. Hij is hier geboren en opgegroeid en heeft hier zijn familie, vrienden, rugby en zijn brandweercolle-ga’s. Met mooi weer gaan we gelukkig weleens richting het westen naar Arcachon of Biscarrosse en duiken we in de Atlantische oceaan of richting het zuiden naar Narbonne en Perpignan aan de Middelandse Zee.

 

De sneeuw in de winter

Ik ben dol op sneeuw en waar ik woon valt nooit sneeuw! Ik ben altijd jaloers om te horen als er twee plaatsen verderop wel sneeuw is gevallen en hier waar ik woon niet. Het is fijn dat we af en toe tijdens de winter een weekend richting Super-Besse of Mont-Dore gaan om te skiën.
Gelukkig heeft Frankrijk in deze verschillende, prachtige regio’s van alles te bieden, alleen moet je er wel een stukje voor rijden. Dat hebben we er maar voor over!

High tea
Koningsdag
Skiën
Kibbeling
Sinterklaas

Wat mis je niet?

Mijn horloge

Het feit dat ik niet meer op mijn klokje hoef te kijken. Ik ben hier in Frankrijk zoveel meer vrijer. In Nederland gaat alles op tijd. Alles moet gepland worden. Dan daarheen, dan hierheen. Zo laat dit en zo laat dat. Ik draag al jaren geen horloge meer!

 

De files en stoplichten

Wat een drama al die files en stoplichten in Nederland. Om depri van te worden. Daar heb ik gelukkig hier in Frankrijk totaal geen last van.

De laagvliegende vliegtuigen die op Schiphol landen

Het vliegverkeer. Ik was eraan gewend, maar nu ik al een aantal jaren in de rust en de natuur leef, niet meer.

Het weer

De regen en de wind! Bah! Nooit meer een verzopen kat! Hallelujah!

Ga je ooit nog terug naar Nederland?

Zeg nooit nooit. Ik kan niet in een glazen bol kijken. Voorlopig zit ik hier goed in la douce France en heb ik hier mijn leven.
Al met al blijven er altijd voor- en nadelen, dat is bij elk land en dat is prima.

En jij? Mis jij je vaderland?

Bisou!

Lindsey Lillian