gluren bij de buren (1)

Onlangs zijn wij op bezoek geweest bij onze “buren” de “Lotgenoten”. Elke tweede zondagmiddag van de maand ontvangen Erik en Eugenie “de Lotgenoten” voor een hapje, drankje en/of het slaan van een balletje vanaf 15.00 uur. Erik en Eugenie zijn de nieuwe eigenaren van Bouysset, een prachtig aangelegd Domaine in Saint Martin le Redon. Dit is dus de plek waar de borrel van Lotgenoten gehouden wordt! En wat voor een plek!
In juli en augustus zijn er normaal gesproken geen borrels van “Lotgenoten” maar Erik en Eugenie van Bouysset zijn er gewoon, dus iedereen is welkom. Dus, wij er naar toe. Wij werden door de aanwezigen heel hartelijk ontvangen en wij voelden ons direct thuis. Wat een prachtige omgeving en wat een lieve ontzettend gastvrije en aardige eigenaren. Wij hebben met diverse mensen een praatje gemaakt en kwamen ook oude bekenden tegen uit de omgeving van Belvès (en Den Haag). Ongelooflijk toch! Wij hebben een heerlijk wijntje gedronken tegen een schappelijke prijs en hebben de middag afgesloten met een lekkere maaltijd. Gerard nam een heerlijke hamburger en ik koos voor een salade. Hmm erg lekker en mooi opgediend! De gastvrouw ging rond met heerlijke borrelhapjes (o.a. rillettesballetjes gerold in sésame). Dit hadden we van te voren niet verwacht maar we hebben ons prima vermaakt. We hebben het die middag zo druk gehad met alles en niets en zelfs puzzelstukjes aan kunnen leggen (Een heel leuk idee overigens. Het hele jaar ligt op een tafel een grote legpuzzel klaar waar iedereen onder het genot van een drankje/hapje een stukje aan legt. Zelfs diegenen die zeggen niet van puzzelen te houden proberen toch stiekem een passend stukje te vinden).
Wij hebben dus die middag geen tijd gehad om de golfbaan te bewonderen (laat staan te proberen) en de overnachtingsmogelijkheden te bekijken (die waren nameljk bezet), maar…….een reden om gauw weer terug te gaan naar deze prachtige plek. De afspraak voor het volgende bezoek is zelfs al gemaakt. Lees dus maar gauw verder!