Wat te doen in de moestuin in juni?

Ik heb vorig jaar veel problemen gehad met de tomaten. Ik was zo trots op mijn tomaatjes. Allemaal mooie rode tomaten (bijna zoals op bijgaande foto), maar helaas heb ik ze allemaal weg moeten doen.
Nu gaat ook niet alles helemaal goed, want de plantjes groeien niet genoeg, maar misschien komt dat nog. Ik hoop het maar. In ieder geval moeten de tomaten goed in de gaten gehouden worden. Regelmatig dieven (het verwijderen van alle uitgelopen scheuten die groeien tussen de stengel en het blad om zodoende rechte planten te krijgen.) en goed in de gaten houden of de tomaatjes geen water nodig hebben. Zet eventueel rondom de tomatenplantjes wat afrikaantjes zodat insecten, slakken en wormen van de tomaten en hun wortels afblijven. Probeer bij nat weer om meeldauw (soort schimmel) te voorkomen door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat de plant vrij blijft staan, zodat de wind de vrucht en het blad kan drogen. En verwijder afgevallen blad! Dat verdrijft de schimmel. 

Meloenen en komkommers kunnen in de grond, maar niet bij elkaar! Denk ook aan pompoenen!
Eventuele uitlopers van de aardbeienplanten weghalen.

De vroeg geplante courgettes kunnen al geoogst worden. Nooit scheuren maar verwijder ze met een mesje om de stelen niet te beschadigen. Ook de eerste peultjes, aardbeien en natuurlijk sla zijn klaar om te oogsten. Doperwten en verse capucijners zijn een ware delicatesse. Alles groeit nu snel en de oogst komt eraan! Al met al gaat de drukke, maar heerlijke en smaakvolle (zomer) periode weer beginnen. Succes!