Château de Fages in Saint-Cyprien

Het is de enige locatie in de Périgord op de lijst van 33 winnaars van dit fonds “Patrimoine et Tourisme local” dat wordt beheerd door de Fondation du Patrimoine in samenwerking met de website Airbnb, die een bedrag van € 5,6 miljoen beschikbaar stelt. Het Château de Fages in Saint-Cyprien ontvangt 20.000 euro voor de renovatie van de daken van het 13e-eeuwse gotische huis en de trappentoren, die aan het eind van de 16e eeuw werd herbouwd.

De werkzaamheden zouden in de maand september 2023 moeten beginnen, geeft de huidige eigenaar, Paquerette Durand, aan. De daken werden in de jaren zestig vernieuwd door zijn vader, Louis Durand, die het kasteel in 1964 kocht, maar sindsdien zijn de leistenen daken beschadigd. De kosten worden geschat op 332.000 euro, waarvan 40% wordt gesubsidieerd door de “DRAC” (Direction Régionale des Affaires Cultu-relles).
Er is nog 180.000 euro te financieren, als je de subsidie die via het programma van de Fondation du Patrimoine is verkregen, meerekent. De eigenaar  is van plan om samen met de Fondation een inzamelingsactie te starten om de financiering van dit eerste project rond te krijgen. 

Het kasteel opent haar deuren tijdens les “Journées du Patrimoine” en was geopend tijdens het evenement “Château en Fête”.

Deze zomer gaat het kasteel voor het eerst open. 
Op de website kunt u verdere informatie vinden.