culturebox

CULTUREBOX is het cultuurkanaal van France Télévisions (zonder reclame)!
Toneelstukken, concerten, festivals, opera’s, balletten, documentaires, stadscreaties, humor, musea… Begin februari 2021 lanceerde France Télévisions het kanaal “CULTUREBOX”, gewijd aan alle kunsten.
Het is gratis toegankelijk op TNT-kanaal 19 en op france.tv.

Nu de culturele theaters, zalen etc. gesloten zijn, lanceert France Télévisions de CULTUREBOX om alle kunsten zo goed mogelijk te belichten en de kunstenaars in staat te stellen met hun publiek in contact te blijven. Het kanaal zal verdwijnen na heropening van de theaters etc.

HET PROGRAMMA:
‘s Morgens: uitzending van documentaires

‘s Middags: de heruitzending van de belangrijkste culturele programma’s van France Télévisions

In de vooravond: het dagelijkse culturele nieuwsmagazine “Culturebox l’émission”, met elke avond vijf gasten uit de culturele wereld (interviews, portretten, artistieke voorstellingen, ontdekkingen in de regio’s en overzee…)

‘s Avonds: voorstellingen, bezoeken aan tentoonstellingen, concerten, exclusieve opnames…

speciaal: speciale tentoonstelingen, voorstellingen, alsmede niet eerder vertoonde stukken uit de catalogus van de groep

Per dag wordt één thema voorgesteld:
Maandag: het theater;
Dinsdag: klassieke muziek, opera, ballet;
Woensdag: muziek;
Donderdag: de stedelijke show;
Vrijdag: humor;
Zaterdag: grote concerten;
Zondag: musea (waaronder “A Night at the Museum” met een persoonlijkheid).

U kunt het wekelijkse programma van CULTUREBOX vinden op france.tv&you.

Opmerking: CULTUREBOX is gelanceerd met de steun van ministère de la Culture et du Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA). CULTUREBOX is de naam van de website voor culturele inhoud van France Télévisions.

TIP: Wij hebben eerder al geschreven over: #Culturecheznous: cultuur komt naar je toe.
Virtuele rondleidingen van tentoonstellingen, concerten, voorstellingen, video’s, online cursussen, spelletjes… Het Ministerie van Cultuur biedt u gratis culturele bronnen van een uitzonderlijke rijkdom dankzij de site #Culture chez nous.
Publieke televisie- en radiozenders, musea, culturele sites, theaters en opera’s publiceren hier om #Culturecheznous te voeden en u gratis een breed scala aan digitale culturele bronnen ter beschikking te stellen.
De site is gericht op alle doelgroepen: kinderen, volwassenen, leerkrachten.

Bron: Service-Public.fr