#Culturecheznous

#Culturecheznous

Iedereen wordt geadviseerd thuis te blijven om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Dit is een gelegenheid om het uitzonderlijke digitale cultuuraanbod te ontdekken dat door het Ministère de la Culture wordt voorgesteld.

De Franse minister van het “Ministère de la Culture” (Franck Riester) heeft een nieuw initiatief gelanceerd, “#CultureChezNous” (cultuur bij u thuis), om verschillende digitale cultuuraanbiedingen op één plaats samen te brengen om mensen te helpen creatief te blijven tijdens het confinement.

Op de nieuwe website van het Ministère de la Culture zijn verschillende nationaal beschikbare culturele online evenementen, aanbiedingen en digitale platformen verzameld.
Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld archeologie, bioscoop, virtuele museum- of galeriebezoeken, podcasts, online optredens en concerten, radio- en tv-archieven, online conferenties, spelletjes en educatieve content voor kinderen,  shows en dans…….

De lijst is gegroepeerd per categorie: “Voor kinderen”, “Voor iedereen” en “Voor ouders”.

De categorie “Voor kinderen” omvat bijvoorbeeld een virtueel bezoek aan het Musée d’Orsay, speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 18 jaar; een tutorial over het maken van een origami-papieren draak; en een speciaal platform van kindvriendelijke tv-shows die door France Télévisions worden aangeboden.

De categorie “Voor iedereen” omvat een “Cultuurpas” voor personen van 18 jaar en ouder, die toegang biedt tot online e-boeken, audioboeken, podcasts, films en meer; een videobibliotheek met concerten van verschillende muziekstijlen, waaronder optredens van het Nationaal Orkest van Frankrijk; en hulpmiddelen zoals audiovisuele hulpmiddelen van het Louvre.

De categorie “Voor Ouders” omvat middelen zoals online leermiddelen en lessen ter ondersteuning van het thuisonderwijs.

De website wordt regelmatig bijgewerkt. Er zullen dus steeds nieuwe onderwerpen/bronnen aan de online “bibliotheek” toegevoegd worden.
Delen kan met behulp van de hashtag #CultureChezNous.

De minister, Franck Riester, moedigt ook mensen aan om hun eigen creatieve werk online te delen – vooral als het gaat om de ervaring van het leven tijdens het confinement – met behulp van de hashtag #CultureChezNous op social media-platforms.
Het ministerie zegt dat u dan moet denken aan bijvoorbeeld: stukjes schrijven, video’s, fotografie, zang, muziek, dans zijn – “een van je creaties, favorieten, of dingen die je vooral leuk vindt”. Ook zijn zij zeer benieuwd naar uw ervaringen met het gebruik van de nieuwe site.

Het initiatief van het Ministère de la Culture maakt deel uit van het doel van de regering om “één regel, één enkele boodschap: “blijf thuis” te verspreiden.