Elektrische Fiets E-bike Huren

De Périgord ontdekken op een elektrische fiets?

Toevallig viel ons oog op een bord nadat wij boodschappen gedaan hadden: “E-bikes te huur” bij Périgord E-Bikes. Dat was de eerste keer dat wij dat bord zagen bij camping “Le Garrit” in Saint-Cyprien. Wij hadden al gehoord dat je tegenwoordig op veel plaatsen in de Dordogne e-bikes kunt huren, bijvoorbeeld in Sarlat, Castelnaud en in Lalinde. Wat een goed idee! Maar al die steile heuvels? Gaat dat wel? Ja, op de site van Périgord E-bikes staat dat de “VAE” (elektrisch ondersteunde fiets) de nieuwe mountainbike is. Het is de ideale fiets voor de landelijke omgeving, vooral in gebieden met hoog reliëf. Zij hebben bijvoorbeeld een selectie elektrische fietsen met een ongeëvenaard rijcomfort. Hun grote banden zorgen voor meer stabiliteit dan een traditionele fiets.

Elektrische assistentie ondersteunt u bij het fietsen wanneer u die het meest nodig heeft. Het vergemakkelijkt de vooruitgang en maakt het fietsen aangena-mer.

Het lijkt ons heerlijk om zo door de Périgord te fietsen. Op internet zijn veel sites te vinden met de verhuur van elektrische fietsen. Wij noemen er een aantal (in willekeurige volgorde), maar dit zijn ze zeker niet allemaal, want het zijn er te veel om op te noemen:

https://www.perigord-ebikes.com/
https://www.bike-bus.com/
https://www.ouibike.net/location-velo/dordogne/
https://perigordvelo.com/
http://www.cyclhope-dordogne.fr/
https://www.blancmarine.com/
http://liberty-cycle.com/

Bij het huren kan meestal ook gekozen worden uit een aantal accessoires, bijvoorbeeld een geel hesje of een helm.
Veel plezier met het op een andere manier ontdekken van de Périgord!
Maar doe voorzichtig!