Dordogne

Zich bewust van het gewicht dat de toerismesector vertegenwoordigt in de departementale economie, hebben le Département et le Comité Départemental de Tourisme (CDT24) en Semitour Périgord, vorig jaar een ongekend toeristisch herstel- en communicatieplan gelanceerd om de verwachte gevolgen van de gezondheidscrisis tegen te gaan.
Een gewaagde gok, maar een die een winnaar bleek te zijn, want in 2020 trok de bestemming Dordogne-Périgord bijna 4,3 miljoen toeristen. Het is zelfs gerangschikt onder de drie favoriete bestemmingen van de Fransen.

Een berekende investering
Dit jaar is de gezondheidssituatie helaas vergelijkbaar met vorig jaar. Er is voor gekozen om dezelfde winnende strategie te volgen als vorig jaar en die verder te versterken.
Het opbouwen van de loyaliteit van Périgord-liefhebbers en het aantrekken van nieuwe toeristen is het doel dat dit jaar wordt nagestreefd door middel van een toeristisch promotieplan op basis van verschillende verspreidingskanalen, waarvan de hoofdlijnen zojuist zijn onthuld.

Ambitieus en realistisch, dit promotieplan, dat is gebaseerd op de sterke punten van de bestemming Dordogne-Périgord, zal tot september beschikbaar zijn op verschillende media: sociale netwerken, reisblogs, websites, tv-shows, nationaal evenement “Châteaux en fête”, zoals evenals een televisiefilmpje.
Deze clip van 30 seconden was te zien op France 2 en France 5 van 15 tot 28 maart en is vervolgens te zien van 31 mei tot 13 juni met 325 uitzendingen.
In totaal wordt 472.000 euro gemobiliseerd voor het welslagen van het toerismepromotieplan, dat ook steunt op de sterke punten die de Périgord van nature heeft: zijn culturele evenementen, de veelheid aan aangeboden sportactiviteiten en zijn bewaard gebleven natuurlijk erfgoed.

Klik hier om naar het filmpje te gaan.