een paar ideetjes

Heeft u wel eens gehoord van Antipode Escalade?
Antipode Escalade is dé klimhal van de Dordogne met een beklimbaar oppervlak van 500 m², verdeeld over 150 blokken met diverse moeilijk-heidsgraden. De passages worden regelmatig vernieuwd. 
Het klimgedeelte is uiteraard volledig uitgerust met dikke landingsmatten voor maximale veiligheid. Ook de kleintjes vanaf 4 jaar kunnen hier aan de gang gaan met de blokken.
En dan als kers op de taart: na al die inspanningen eventueel met elkaar lekker een pizza eten.

Zoekt u nog een leuk idee om een verjaardag te vieren? Ook dat kan hier.

https://antipode24.com/
Salle d’escalade
Rue du pont – 24750 Trélissac
05 53 46 53 86
antipode.escalade@gmail.com

Manoir de Gisson
Het Manoir de Gisson, geklasseerd als historisch monument en gelegen in het beschermde gebied van de oude stad, is een van de meest opmerkelijke gebouwen in het middeleeuwse stadje Sarlat. Het manoir bestaat uit twee gebouwen van verschillende architectuur die met elkaar zijn verbonden door een zeshoekige traptoren. Dit monument dateert uit de 13e eeuw: de adellijke toren, de verticale raamstijlen, de leien daken, de kleine zuilen en gevels kenmerken dit gebouw.
U kunt eventueel profiteren van het combiticket: “Ontdekking van de stad Sarlat” en het “Manoir de Gisson”.
Kaarten zijn te koop bij het VVV-kantoor van Sarlat.

Manoir de Gisson
Place des Oies-24200 SARLAT
+33 (0)5 53 28 70 55
contact@manoirdegisson.com

Bibliotheken
Lid worden van een bibliotheek kan een geweldige manier zijn om de kennis van de Franse taal te verbeteren.
Onlinediensten breiden de reikwijdte van openbare bibliotheken geleidelijk uit van het alleen uitlenen van boeken tot het aanbieden van taal- en hobby-cursussen aan leden. Dat is wel in iedere plaats anders.

Het inschrijven is vaak gratis of erg goedkoop. Het lidmaatschap geldt niet alleen voor boeken, maar ook voor bijvoorbeeld films, cd’s, tijdschriften, cursussen en kranten.

Bent u een fervent wandelaar of fietser?
Er bestaan diverse apps die helpen met het uitstippelen van een eigen, interessante wandel- of fietsroute, bijvoorbeeld Google Maps of Maps.me.
Tegenwoordig kan je eenvoudig je eigen wandel- of fietsroute maken in Google Maps op je computer. Om dit te doen, meld je je met je Google-account aan op de website van google. Volg vervolgens de duidelijke uitleg.

Bij Maps.me is het mogelijk om kaarten van een gebied of complete landen vooraf gratis op uw telefoontoestel te downloaden, zodat u onderweg geen data hoeft te missen. Ideaal is bij deze app dat een route die u in Google Maps in elkaar gezet heeft, ook in Maps.me kunt gebruiken.
Een keertje geen zin om uw eigen route te bedenken? Ga dan gewoon naar een VVV-kantoor om op zoek te gaan naar een leuke kant-en-klare wandel- en fietsroutes. Maar je eigen route maken en volgen, is natuurlijk veel spannender.

De truffelmarkt van Sainte-Alvère in de Dordogne
De truffelmarkt van Sainte-Alvère in de Dordogne, de bekendste in de Périgord, is weer open vanaf maandag 28 november tot 27 februari 2023 (elke maandag).
Zoals elk jaar vindt er een kwaliteitscontrole plaats een uur voor de opening van de amateurmarkt.

Print Friendly, PDF & Email