domme

Op 30 juni 2021 is de uitslag bekendgemaakt:

Grote teleurstelling in de straten van Domme deze woensdagavond. Het dorp Périgord is niet verkozen tot Voorkeursdorp van de Fransen. Domme eindigde op de 6e plaats.
Tot “Village Préféré des Français” is gekozen: Sancerre, in de Cher.

Elk jaar bezoekt tv-presentator Stéphane Bern 14 dorpen in Frankrijk – één uit elk van de 13 regio’s van het vasteland van Frankrijk plus één uit het buitenland, waarbij elk zeven minuten schermtijd krijgt om te laten zien waarom ze de titel Village Préféré des Français zouden moeten winnen.
Het dorp Domme in de Périgord Noir, vertegenwoordigt dit jaar de regio Nieuw-Aquitaine in de wedstrijd voor het favoriete dorp van de Fransen. De Périgord Noir werd gekozen voor het programma dat sinds 2012 wordt uitgezonden op France 3. Voor de burgemeester van de stad, Jean-Claude Cassagnole, zal Domme een winnaar zijn, ongeacht het resultaat: “miljoenen kijkers zullen het programma bekijken”. Dit jaar heeft de bastide van de Périgord Noir troeven om te benadrukken volgens de gemeenteraad: “Domme ligt op 11,6 kilometer van de rivier de Dordogne, een van de mooiste uitzichten van het departement en prachtige gebouwen.
Vorig jaar, in 2020, werd het dorp Charente d’Aubeterre-sur-Dronne gekozen om Nieuw-Aquitaine te vertegenwoordigen en eindigde als 11e in het klassement van 14 concurrerende dorpen.
Dit is niet de eerste keer maar de vierde keer dat een dorp in de Dordogne meedoet aan deze wedstrijd, gepresenteerd door Stéphane Bern. Tijdens de eerste editie, in 2012, vertegenwoordigde het dorp Beynac-et-Cazenac de regio, het eindigde als 7e op de ranglijst. In 2017 eindigde de stad La Roque-Gageac op de derde plaats op de ranglijst, op het podium. In 2018 eindigde Monpazier als 7e in het klassement.

 Op de website van de show kunt u meer informatie vinden.