Le Chemin d'Amadour

Wandelen langs de Lot in een prachtige omgeving, die u van de haven van Bouziès (hier zijn bootjes te huur voor een vaartochtje over de Lot) naar de voet van St Cirq Lapopie brengt (of omgekeerd). Hele hoge kliffen boven je, een prachtig in de rotsen uitgehakt pad, het kabbelende water van de rivier, en leuke sluisjes. Echt prachtig! Zeker met deze hoge temperaturen is het hier prima vertoeven.

Vanaf le Chemin de Halage werden de “gabarres” (boten met platte bodem) in konvooien getrokken door mannen of trekdieren.

Ter hoogte van l’écluse de Ganil (de sluis van Ganil) valt de klif steil in de rivier, waardoor de mannen in 1845 met de enige kracht van de armen de kalkstenen rots van de klif moesten uitgraven op bijna 1 km.

Het is verfraaid met een 30 meter lang bas-reliëf, gebeeldhouwd in 1985 door de Toulouse-kunstenaar Daniel MONNIER. Hij roept zijn representatie op van de rivier en haar omgeving: fauna, flora, rotsen, fossielen en draaikolken.

Als je op de smalle brug over de rivier loopt, kan je het Château des Anglais zien. Dit kasteel is een van de kastelen die in de rotswanden langs de Lot gebouwd werden, op de plek waar al natuurlijke grotten aanwezig waren.