Kasteel Hautefort

De tuinen en het park van het kasteel van Hautefort gaan weer open voor het publiek!

Het is vanaf 1 april (onder voorbehoud) weer mogelijk om door de tuinen en het park van het Château de Hautefort te wandelen. De tuinen en het park zijn elke dag open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 14.00 uur tot 18.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur. Bezoekers wordt echter aangeraden om online te reserveren op de website van het kasteel zodat u ook kunt zien of de tuinen van het kasteel echt open mogen gaan.
Er zijn sanitaire maatregelen getroffen om de veiligheid van alle bezoekers en het personeel van het kasteel te garanderen. Het dragen van maskers is overal verplicht.
Het landgoed omvat vier hectare “Jardin à la française” (*) en 30 hectare aangelegde tuinen. “La cour d’honneur” en de winkel zijn toegankelijk. De rest van het kasteel blijft echter gesloten voor bezoekers.

Alle informatie over het kasteel kunt u hier vinden!

MAAR: Onder de evenementen die niet zullen kunnen plaatsvinden, is de speurtocht die aanvankelijk op maandag 5 april gepland stond in de tuinen van het Château de Hautefort. De organisatoren zouden donderdag 1 april het domein openen, maar deden dit niet om aan de maatregelen te voldoen

(*) Een Franse tuin of baroktuin is een formele tuin die is aangelegd in een Franse stijl, naar model van de Italiaanse renaissance-tuin. Een bekend voorbeeld is de Franse tuin in Versailles