LE FON DU LOUP

JE KOP UITSTEKEN…

Over wilde plannen gesproken… (ofwel ‘wild’, zoals het avontuur van Emmanuel Mouton met La Réserve in Calviac!). Jean-Paul Ouvrard wist er ook weg mee! Hij vond jaren geleden zijn plek in de bossen van de Périgord, en ook hij hield het hoofd boven water!

In het begin was het de strijd van David tegen Goliath, de reus! Hij vond in 2006 zijn ideale plaats om een openluchttheater op te richten en stuitte op alle mogelijke weerstand. Zijn ideeën werden door de buren en bewoners van Carves, een dorp met 13 inwoners, helemaal niet gewaardeerd. En hoe kom je dan aan water en elektriciteit? En alle vergunningen die de soms lastige Franse administratie met zich meebrengt? En dan hebben we het nog niet eens over geld en mogelijke subsidies! Maar niet alleen een karakter als rasartiest, Jean-Paul Ouvrard beschikte over hele sterke tanden. En de artiest hij ploegde voort! Vanaf het begin in samenwerking met het Office de Tourisme van Belves, draaiden steeds meer neuzen, dat is o.a. van geldschieters en bezoekers , de goede kant – van het podium! – op…

In 2006 werd het theater geopend. Oh wat zag het er schattig en knullig uit! Jean-Paul had zelf de afscheiding gemaakt. Het zag eruit als een kraal, de tafels waren gemaakt van kabelrollen, de wonderlijke verzameling stoelen kwamen van giften en van de déchetterie, en er was een kabouterhut waar je water en wijn kon kopen! En daar zag ik een van de mooiste voorstellingen ooit! Le Petit Prince, van Antoine de Saint-Exupery, toch al een lievelingsboek… Een marionettenspel, met Jana Bojilova en Antonin Stahly G. Touche.

In de daaropvolgende jaren werden er naast marionettenprogramma’s ook theatervoorstellingen en concerten van allerlei muziekgenres geprogrammeerd. Tevens werden er vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd (Jean-Paul heeft zelf ook “een kleine”). Deze activiteiten worden o.a. door scholen enthousiast bezocht.

Het zomerseizoen duurde steeds langer, en dit jaar is er tot in oktober (6) weer van alles te zien. Eerst alleen in de openlucht, (ohlala, ik herinner me verregende marionetten…) nu ook met grote tenten. De voorstellingen gaan altijd door. Dus ook bij weer en wind, en recentelijk bleek alweer dat de meteo hier voor onaangename verrassingen kan zorgen!

De toegangsprijs is 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen.
Bij de Office de Tourisme van o.a. Belves en St. Cyprien zijn de mooi uitziende programma’s te krijgen. Jean-Paul loopt regelmatig door St. Cyprien overal flyers uit te delen. Als dat geen hart voor je werk èn op een mooie plaats is!

Voor meer informatie klik hier. De site is indrukwekkend, en je kunt er uren in lezen.
Letterlijk en natuurlijk is LE FON DU LOUP genieten…

 Suzanne