le fort troglodyte in Roque-Gageac

De werkzaamheden hebben 10 jaar geduurd maar eindelijk is het zover.
“Le Fort Troglodyte’ in Roque-Gageac is vanaf zaterdag 13 juni weer toegankelijk voor het publiek. Vanaf die datum kan het publiek de 140 treden van de trap weer beklimmen om Le Fort Troglodyte te herontdekken.
De werkzaamheden waren nodig omdat in 2010 een deel van het gewelf was ingestort. De toenmalige eigenaar was niet in staat om beveiligingswerkzaamheden uit te voeren. Uiteindelijk konden de noodzakelijke beveiligingswerkzaamheden uitgevoerd worden met behulp van de staat en de gemeente Roque-Gageac.
In het najaar van 2019 werd een financiële overeenkomst gesloten tussen de voormalige eigenaar en Jean-Max Touron (geboren in Le Bugue). Jean Max Touron, (ook wel genoemd “De meester van de kliffen”) houdt van de prehistorie en is één van de grootste beschermers van ons erfgoed. Als eerbetoon aan de dorpelingen van La Roque-Gageac, bevatten de steunkolommen van het fort nu afbeeldingen van degenen die in de loop van de tijd de geschiedenis van het dorp hebben geschreven. Teksten vertellen ook de geschiedenis van de site sinds de middeleeuwen. Kijk voor meer informatie op de site: www.fortdelaroquegageac.com.