Les Jardins d'Eyrignac

24590 Salignac-Eyvigues

05.53.28.99.71

contact@eyrignac.com

www.eyrignac.com

Les jardins d’Eyrignac in de Dordogne zijn zaterdag 6 februari weer open gegaan voor het publiek!
Lindsey Lillian schreef er in juni 2020 al een geweldig leuk artikel over.

Les jardins d’Eyrignac liggen in Salignac-Eyvigues (ongeveer vijftien kilometer van Sarlat). Het landgoed is al sinds 1987 open voor het publiek.
De heropening valt samen met het begin van de schoolvakanties, maar waarschijnlijk zal Les jardins d’Eyrignac ook na het einde van de vakantie open blijven, tenzij zij natuurlijk verplicht moeten sluiten in verband met het coronavirus. Laten wij dat laatste niet hopen, want het is zo heerlijk om door de tuinen te wandelen. Zeker in deze tijd van het jaar en wij toch al af en toe van een heerlijk zonnetje kunnen genieten.

Het landgoed Eyrignac is een paradijsje van ongeveer tien hectare. De tuinen van Eyrignac omringen het 17e-eeuwse familiehuis. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht op de heuvels van de Périgord Noir. De tuinen van het Manoir d’Eyrignac zijn vanaf 1965 helemaal opnieuw ontworpen.
Les jardins d’Eyrignac kreeg in 2004 al het predicaat “jardins remarquables”. Je ziet hier echte groensculpturen (meer dan 300) die handmatig gesnoeid en gevormd worden, grastapijten, mooie stromende fonteinen, vijvers, kleurrijke bloemen- en groentetuinen en een prachtige witte rozentuin met hele mooie bloemenslingers en bloemperken, die een uniek uitzicht bieden op het platteland van de Dordogne. In 2020 is het palet van de Eyrignac-tuinen verrijkt met een reeks blauwe kleuren van planten die bestaan uit mediterrane planten, lavendel, ceanothesen, perovskia, die voor het eerst zullen bloeien in “Reflet du Ciel”.

Naast het bezoek aan de tuinen zijn er ook animaties voor kinderen, rond een quiz over de tuinen. Daarom is dit landgoed zo geschikt om met het hele gezin te bezoeken. Er is voor de kinderen, naast de quiz, genoeg te doen, bijvoorbeeld: spelboeken, eieren zoeken en Happy Picnics.

Alles is verzameld in Eyrignac om het niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen zo leuk te maken dat uw vakantie in de Dordogne met uw kinderen en tieners onvergetelijk zal zijn.

Je kunt hier ook terecht om te trouwen (daar heeft Lindsey enthousiast over geschreven in EAUDEVIE nr 6 van juni 2020), voor een zakelijk evenement of voor een fotorapportage.
Ook kunt u hier uw vakantie doorbrengen, want het landgoed heeft twee charmante gezinswoningen die zijn ingericht in de bijgebouwen van het Manoir d’Eyrignac.
Kortom: er is hier genoeg te doen. dus: Tot ziens in Eyrignac!