LES PLUS BEAUX VILLAGES DE FRANCE ET LE VILLAGE PRÉFÉRÉ DES FRANÇAIS 2024

De bastide Villeréal in Lot-et-Garonne is gekozen om de regio te vertegenwoordigen in de wedstrijd van dit jaar. Stemmen kan tot 8 maart 2024.
Wie treedt in de voetsporen van Esquelbecq, de gemeente in de Hauts-de-France die in 2023 werd uitgeroepen tot het favoriete dorp van Frankrijk? Op maandag 19 februari 2024 onthulde France Télévisions de 14 dorpen die dit jaar meedingen naar de 12e editie van de wedstrijd die op France 3 wordt uitgezonden.

Tot de geselecteerde dorpen behoren Collioure in de Pyrénées-Orientales, Sallertaine in de Vendée en Villeréal. Het bastidestadje in de Lot-et-Garonne met zijn rijke middeleeuwse erfgoed krijgt de zware taak om de regio Nouvelle-Aquitaine te vertegenwoordigen en misschien wel de eerste winnaar van de regio te worden. Vorig jaar vertegenwoordigde Belvès in de Dordogne de regio (en eindigde op de 10e plaats). Dit is de eerste keer dat een dorp in Lot-et-Garonne is gekozen.

De andere geselecteerde plaatsen zijn: Grignan (Drôme), Cléron (Doubs), L’Île-Tudy (Finistère), Saint-Dyé-sur-Loire (Loir-et-Cher), Aregno (Haute-Corse), Deshaies (Guadeloupe), Monthermé (Ardennes), Mers-les-Bains (Somme), Thomery (Seine-et-Marne), Ry (Seine-Maritime) of encore Gassin (Var).

Nouvelle-Aquitaine is slecht vertegenwoordigd op de lijst van winnaars, met geen winnaars en slechts twee podiumplaatsen: Chambon-sur-Voueize (Creuse) in 2014 en La Roque-Gageac (Dordogne) in 2017. Dus zal de bastide van Lot-et-Garonne slagen? France Télévisions moet de datum van de finale nog bekendmaken.

In de tussentijd kon er gestemd worden tot 8 maart 2024 om 23.59 uur.