L’Escargot du Queylou

L’Escargot du Queylou is een 500 m² grote “slakkenboerderij” waar jaarlijks ongeveer 250.000 escargots gros-gris (helix aspersa maxima), een typisch streekproduct van de Périgord, gekweekt worden.

Aurélie Binot, de eigenaresse, kweekt en verkoopt sinds 2014 haar Périgord-slakken. De slakken zitten op een stuk grond dat ingezaaid is met radijs, kool, peulvruchten en luzerne (eiwitrijk veevoer) met een overkapping om de slakken te beschermen tegen bijvoorbeeld de zon, vogels en dassen.

U kunt al die slakken zelf ook bewonderen want in juli en augustus is het op iedere woensdag mogelijk om le Queylou van 16.00 tot 18.00 uur te bezoeken voor een gratis rondleiding langs de lange planken met planten, waarin en waarop de tienduizenden slakken zich schuilhouden. Op andere momenten kan het alleen op afspraak.

De oogst begint in de herfst. De slakken worden daarna gekookt en vers of in blik verkocht. Het is ook mogelijk om van augustus tot oktober levende slakken te kopen. De verse en geconserveerde producten kunnen ook op lokale markten, zoals in Sarlat, Le Bugue en Saint-Cyprien, gekocht worden. Uiteraard zijn de producten ook te koop in winkels die gespecialiseerd zijn in lokale producten in bijvoorbeeld Le Bugue, Sarlat en Belvès.

24620 Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil
05 53 06 93 44
aurelie.binot@orange.fr