Mai à vélo

Op initiatief van het Ministère de la Transition Écologique et le Ministère des Sports en nationale instellingen uit de wielerwereld, is het evenement Mai à Vélo ontstaan. Het doel van het evenement is om het fietsen in al zijn vormen te promoten.

Het evenement wordt gehouden van 1 mei tot en met 30 juni 2021. Men heeft besloten om in verband met  COVID-19 het evenement met een maand te verlengen. Dus niet tot eind mei maar tot eind juni!

Iedereen kan dus deelnemen aan een evenement of een evenement aanmelden. Ook als organisatie, vereniging, club of bedrijf kan een evenement aangemaakt worden. Hoe?

  • Om deel te nemen kunt u het  plateforme maiavelo.fr raadplegen
  • U kunt het evenement vinden dat het beste bij u past door te zoeken op stad, thema, publiek (kinderen, familie, senioren, atleten), moeilijkheidsgraad en type training (BMX, stad, weg, mountainbiken, circuit. ..)
  • Om een evenement te registeren gaat u naar enregistrer un événement  

Het evenement moet aan twee voorwaarden voldoen:

    • vrij zijn en geen enkel commercieel doel hebben;
    • voor iedereen toegankelijk zijn, en als dit niet het geval is, moet u de moeilijkheidsgraad specificeren.

Er staan nu al 700 evenementen op het platform vermeld.

Er is voor iedereen wel iets te vinden. Er is van alles te doen: een fietsweekend, ontdekkingsparcours, reparatiewerkplaats, educatieve workshop (veiligheidsbewustzijn, wegpreventie), cursus fietsbeheersing (weer in het zadel), workshop fietsschool, fietsbeurs …

Fietsen is goed voor de gezondheid. En dat is in deze tijd heel belangrijk!

Print Friendly, PDF & Email