Votre plus beau marché 2024

Dit is al weer het 7e seizoen!

La Réole, ten zuidoosten van Bordeaux, was de winnaar van “Votre plus beau marché 2023”

“Votre plus beau marché” keert terug voor het zevende seizoen. De actie van TF1 en Sud Ouest voor het 7e seizoen is op donderdag 8 februari 2024 begonnen. U kunt de winnaars in uw departement kiezen, die de kans krijgen om deel te nemen aan de regionale finale en daarna mogelijk aan de nationale finale.
Ook dit seizoen wordt “Votre plus beau marché” gelanceerd door TF1 in samenwerking met de regionale dagbladen, waaronder “Sud Ouest”. Dit is ook dit jaar weer een gelegenheid om te kiezen voor de meest typische, kleurrijke en smakelijke kraampjes. Elke dag laten de markten de producten van lokale producenten zien. Ze nodigen uit tot verwennerij en weerspiegelen de diversiteit van onze terroirs en Franse producten.

In elk departement kan tot en met 29 februari worden gestemd voor de winnaar.

Hoe kunt u stemmen?

Departementale stemming: In de eerste fase van de wedstrijd, van 8 februari tot 29 februari, kunt u via de website een stem uitbrengen op de mooiste markt van elk departement van Nouvelle-Aquitaine (zie onderstaande lijst).

2. Regionale stemming: Van 6 maart tot 31 maart kan elk “gekozen” departement deelnemen aan de regionale finale. Twee markten worden gekozen door uw stemmen, een voor de ex-Aquitaine (Gironde, Landes, Pyrénées-Atlantiques, Dordogne, Lot-et-Garonne), en voor l’ex Poitou-Charentes (Charente-Maritime).

3. De nationale finale: De stemming begint op 22 april om te kiezen tussen de 24 markten van TF1 die nog in de running zijn. Vanaf 23 mei zullen de tien finalisten te zien zijn in het 1 uur journaal, voordat de namen van de laatste drie markten op 14 juni bekend worden gemaakt. In de week van 24 juni wordt, na beraadslaging door een superjury, de winnende markt bekendgemaakt in het 1 uur journaal van TF1 met een speciale live-uitzending vanuit de winnende stad.

Aan u om te stemmen in uw departement
Net als bij de vorige edities nodigen wij u uit om te stemmen op uw favoriete markt in uw departement. Deze eerste stemfase loopt tot 29 februari. Hiervoor heeft de redactie acht markten in elk departement geselecteerd en nodigt u uit om te stemmen voor de mooiste in elke sector. De verschillende markten in uw departement worden op de website en in een aantal dagbladen gepresenteerd tot het einde van de stemperiode.

Klik op een departement om naar het stemformulier te gaan:

Voor de Dordogne:

Périgueux, Bergerac, Sarlat, Vergt, Saint-Aulaye, Rouffignac-Saint-Cernin-de-Reilhac, Neuvic-sur-l’Isle, Terrasson.

Voor de Lot-et-Garonne:

Monsempron-Libos, Sainte-Livrade, Nérac, Agen Le Pin, Casteljaloux, Tonneins, Aiguillon, Villeneuve-sur-Lot.